Hírek

BKV: előre!

Menczeles Iván szerint hatalmas lökést adhat csapatának az első győzelem.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A Kozármislenytől 4-0-ra, a Haladás II-től pedig 3-0-ra kapott ki a BKV Előre együttese az NB II Nyugati-csoportjának első és második fordulójában. Sokan úgy vélték ekkor, hogy a fővárosi gárda a pofozógép szerepét tölti majd be a bajnokságban, azonban a ők nem adták fel, és egy paksi 1-1 után a hétvégén megszerezték első győzelmüket a Győri ETO FC II ellen (3-2), ráadásul úgy, hogy az utolsó tíz percben fordítottak.

Menczeles Iván vezetőedző joggal lehet büszke játékosaira, akik tanúbizonyságot tettek tartásukról A szakvezető a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hatalmas boldogság számára, hogy látja a csapaton a folyamatos fejlődést, és az önbizalomnövelő győzelem után minden meccsen nagyobb eséllyel játszanak.

– Hogyan emlékszik vissza a Győr elleni első győzelemre?
– Fantasztikus mérkőzés volt és hatalmas siker – mesélte a Rangadó megkeresésére Menczeles Iván. – Egy jó erőkből álló ETO-t sikerült legyőzni egy nem mindennapi összecsapáson. Azt tudni kell, hogy a két együttes között elég jelentős a különbség, ami az anyagiakat illeti, és nem a mi javunkra. Azonban ezek a fiatal srácok hittek a sikerben, mindent megtettek a pályán, és óriásit küzdve le tudtuk győzni az ellenfelet a hajrában szerzett góllal. Úgy érzem, a sors igazságtalansága lett volna, ha nem tudunk nyerni. Hatalmas lökést adhat ez nekünk, ugyanis elhittük, hogy tudunk nyerni. A srácok pedig bizonyították, hogy képesek NB I-es szinten is játszani, hiszen a vendégeknél több olyan játékos szerepelt, akik pályára léptek már az első osztályban is.

– Hogyan ítéli meg csapata eddigi teljesítményét a bajnokságban?
– Az első meccsen legyintettek ránk a Kozármisleny ellen, a Haladás ellen kinevettek, aztán a harmadik találkozón, Pakson már kis híján mi nyertünk, most pedig ugye a Győr ellen már sikerült győztesként elhagynunk a pályát. Egy edzőnek ez hatalmas boldogság és büszkeség egyben, ha látja, hogy a csapata a rossz kezdés után folyamatosan fejlődik. Az idei szezonban a csapatépítésre helyeztük a hangsúlyt, lassan összeérik a társaság, és minden meccsre úgy fogunk kifutni, hogy bizonyítani akarjuk, képesek vagyunk jó eredményt elérni. Akár már a következő gyirmóti bajnokira is úgy utazunk, hogy győzni szeretnénk. Ami persze nem jelenti azt, hogy biztosan sikerülni is fog, de hogy megpróbáljuk, az egészen bizonyos.

– Eszlátyi István tavasszal ontotta a gólokat, de most mintha keresné még önmagát…
– Eszlátyi István egy kiváló játékos, klasszis megoldásokkal. Az idei szezonban több dolga van mezőnyben, így kapu elé kevesebbszer ér oda, ráadásul Pakson kiállították, így a Győr ellen nem is játszhatott. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy megtalálja majd a góllövőcipőjét és többször eredményes lesz. Dolgozik keményen, nincs vele semmi probléma, a képességei alapján pedig szinte biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb az NB I-ben fog futballozni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik