NB II

BKV-sláger: Nem adom fel!

Télen szóba került a klub megszűnése, ám azóta szerencsére konszolidálódott a helyzet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Június 16-án, szombaton megtarthatták az ünnepséget a BKV Előre SC százéves fennállásának tiszteletére, és eldőlt, hogy a közlekedésiek biztosan vállalják a másodosztályú szereplést. Számukra is jelentős segítség az MLSZ által beígért úgynevezett tévés pénz, amely várhatóan 20 és 25 millió forint közötti összeg lesz.

– Csapatunk az NB II-ben indul a következő szezonban, Menczeles Iván marad az edző, a játékoskeret erőssége pedig attól függ, mennyi pénzt tudunk biztosítani a bajnokságra – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Mátyás Tibor szakosztály-vezető.

A keret összetétele a költségvetés elkészültéig képlékeny, ennek ellenére a március végén érkező vezetőedző, Menczeles Iván a tőle megszokott optimizmussal tekint a jövőbe.

– Jó csapatot vettem át, amely leszállóágban volt. Amikor beléptem az öltözőbe, tudtam, hogy sokkal több volt az együttesben annál, ahogy akkor állt – mesélte a Rangadó megkeresésére a tréner. – Sikerült felráznom a társaságot, a mondanivalóm lényege az volt, hogy a BKV-ért, és saját magukért küzdjenek. Hazai pályán fantasztikus teljesítményt nyújtottak, ezzel felértékelték saját magukat és megmentették a szakosztályt. Ennek erőt kell adnia a folytatásra, bár a klub nincs valami jó helyzetben, és ezt az ellenfelek is tudják. Kiszemelhetik az erősségeinket, nehéz lesz megtartanunk őket. Felkértek, megbíztak, ezért természetesen vállaltam a folytatást. Ahogy Mátyás Tibor szokta mondani: soha nem adjuk fel, bár nem lesz könnyű dolgunk. Amikor az ESMTK fennállása centenáriumát ünnepelte, bajnokságot nyertünk, most a BKV Előre százéves, és a bennmaradás is ugyanolyan nagy siker számomra, mint annak idején az erzsébeti aranyérem. A pihenés időszakában figyelem az Európa-bajnokságot, taktikailag nézem, magasabb szinten hogy végzik a dolgukat a kiemelkedő csapatok. Ezen kívül új játékosat keresek, figyelem a különböző hazai bajnokságokat.

A mester számára egyébként éppen jókor jött a tévénézéssel együtt járó „ülőmunka”, hiszen a porcleválás miatt térdműtétje után lábadozik, hogy a felkészülés kezdetére, július 10-re tökéletes állapotba kerüljön, és a megszokott intenzitással tudjon edzést vezényelni együttesének.

Télen csatlakozott a fővárosiakhoz Eszlátyi István, aki korábban a PMFC és a Kozármisleny csapatában sem találta meg a helyét. A BKV-nál azonban kiváló teljesítményt nyújtott, hat góljával jelentős érdemeket szerzett a bennmaradásban. Nem véletlenül figyelt fel rá az NB I-ben újonc Egri FC, amely próbajátékra hívta.

– Egyik edzővel, Szapor Gáborral, illetve Menczeles Ivánnal sem volt probléma, de a váltás kétségtelenül nagyot dobott a csapat teljesítményén. A korábbiakhoz képest jól szerepeltem, szerintem ennek a gyümölcse az egri próbajáték. Hétfő reggel jöttem, nagyon örülnék neki, ha bemutatkozhatnák az NB I-ben. Konkrétumokról még nem beszéltünk az itteni edzőkkel és vezetőkkel, egyelőre azt sem tudom, meddig maradok – mondta a 21 éves támadó.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik