Hírek

„Kezdenek tisztulni a dolgok!”

Szerdán még arról szóltak a hírek, hogy megszűnhet a BKV Előre SC, de egy nappal később már jobbak a kilátások.

Kapcsolódó cikkek

Amikor napvilágra került a hír, miszerint február végén megszűnik a BKV Előre SC, mivel a közlekedési vállalat saját anyagi helyzete miatt nem tudja tovább finanszírozni a sportegyesületet, minden sportszerető felkapta a fejét. A legtöbben arra gondolhattak, mi lesz az NB II Nyugati-csoportjában szereplő labdarúgócsapattal? Az együttes a kiesés ellen küzd, de úgy tűnik, a téli szünetben jól erősített, hiszen a felkészülési meccseken jól és eredményesen szerepel. Itt a vége?! Mindenki mehet, amerre lát?! Visszalép a csapat a másodosztálytól, vagy ifjúsági játékosokkal végigjátssza a szezont?!

Szerencsére úgy tűnik, mégsem ilyen súlyos a helyzet! Legalábbis Mátyás Tibor, a labdarúgó-szakosztály elnöke a Rangadó.hu megkeresésére arról beszélt, hogy az a veszély elhárult, miszerint megszűntetik és bezárják a klubot!

– Ez a dolog folyamatosan benne volt levegőben, csak konkrétan senki nem nyilatkozott róla, senki nem hozta nyilvánosságra – árulta el a Rangadó.hu érdeklődésére Mátyás Tibor. – Hogy ilyen komoly a baj, az februárban kezdett nyilvánvalóvá válni. Eleinte úgy volt, hogy megoldódik, de szerdán volt egy kijelentés, ami nem igazán volt szerencsés… Mára azonban javult a helyzet, hajlandóság van arra, hogy nem akarnak megszüntetni minket.

Egyesületet csak a küldöttgyűlés vagy felszámolás szűntethet meg. Felszámolásról azonban nem lehet szó a BKV Előre esetében, hiszen a klubnak nincsenek tartozásai.

– Az elnök és az elnökség sem szűntetheti meg az egyesületet, és mi nem is akarunk megszűnni – magyarázta Mátyás Tibor. – A játékosok nagyon korrekten álltak a dologhoz, mindenképpen szeretnénk végigjátszani a tavaszt, akár pénz nélkül is, becsületből! A sportszerűség és a sporterkölcs ezt diktálja, bár remélem, nem ez lesz az alternatíva. Kezdenek tisztulni a dolgok, az a veszély elhárult, hogy megszűntetik és bezárják a klubot! Azon dolgozunk, hogy az anyagiak is rendeződjenek. A csapatnak végig kell játszania a bajnokságot, aztán majd nyáron meglátjuk, milyen kondícióink leszek, nyilván attól függ a folytatás.

Olvasói sztorik