Hírek

Halvány esély a BKV megmenekülésére

A BKV Előre SC ügyvezető igazgatója szerint halvány esély még van rá, hogy megmeneküljön az idén százéves fővárosi sportegyesület.

Kapcsolódó cikkek

Hudák Gábor az MTI-nek csütörtökön azt mondta, teljes erőből küzdenek azért, hogy ne szűnjön meg a nagy múltú klub, amelyben négy versenyszakosztály mellett a szabadidős szakosztályokban több mint 1200 dolgozó sportol. A sportvezető arra a szerdai hírre reagált, hogy az MTI értesülése szerint február végén megszűnik a BKV Előre SC, mivel a közlekedési vállalat saját anyagi helyzete miatt nem tudja tovább finanszírozni a sportegyesületet.

– A helyzet valóban nem rózsás, és a mai dolgozói megbeszélésen azt kellett közölnöm, hogy a februári béreket még ki tudom fizetni, de például a közüzemi számlákat már nem. Gőzerővel dolgozunk, tárgyalunk azért, hogy elkerüljük a legrosszabbat, s bízunk benne, hogy a főváros – mint a BKV-nak, s áttételesen így a vállalat sportlétesítményeinek is a tulajdonosa – segít a sportegyesület fenntartásában, megmaradásában. A túlélésünk a főváros vezetőin is múlik, keressük hozzájuk a kapcsolatot – nyilatkozott Hudák Gábor.

A válogatott jégkorongozóból lett ügyvezető az MTI kérdésére hozzáfűzte, hogy a megszűnést adott esetben az elnökségnek, majd a közgyűlésnek határozatban kell kimondania.

– Itt még nem tartunk, de beüthet a krach, ha valamelyik beszállító fizetési felszólítást küld, vagy elzárják az illetékesek a gázt, a villanyt, mert akkor már nem lehet sportolni. Az máris tény, hogy állnak azok a buszok, amelyek eddig a BKV-s sportolókat szállították – mondta Hudák.

A BKV Előre SC – a BKV tulajdonában levő két intézményt, a Sport utcai sporttelepet és a Római parti csónakházat használva – versenyszakosztályaiban négy sportág művelőit foglalkoztatja: a tekézőket, a súlyemelőket, a kajak-kenusokat és a labdarúgókat.

– Focicsapatunk az NB II Nyugati-csoportjában játszik, de lehet, hogy csak ifistákkal tudjuk majd folytatni. Az átigazolási időszakból három nap van hátra, s a felnőtt csapat tagjainak szóltam, hogy oda igazolhatnak, ahová akarnak és tudnak, bár a futballszakosztály vezetője még rohangál mindenfelé, hátha valaki segít – mesélte Hudák Gábor.

A BKV Előre három olimpiai bajnokkal büszkélkedhet (Baczakó Péter, Tatai Tibor, Temes Judit), sportolói 30 világbajnoki címet szereztek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik