Hírek

Negyven ember sorsa a tét

Nincs döntés a BKV Előre SC megszüntetéséről, felszámolásáról, egyelőre folytatódik a küzdelem a százéves egyesület megmentéséért.

Kapcsolódó cikkek

– Szerdán az elnökség áttekinti a válságterveket. Egy biztos: negyven embert biztosan el kell bocsátani a klubtól – nyilatkozta Hudák Gábor ügyvezető elnök az egyik sporttelevízió reggeli műsorában. – Bízom benne, hogy lesz megoldás a következő hat hétben, és nem kerül lakat a BKV Előre kapujára.

A vezető azt is elmondta: a BKV Zrt. közölte velük, az anyagi gondok miatt a továbbiakban nem áll módjukban segíteni a sportegyesületet, ez idén 190 millió forintos kiesést jelent számukra.

– Mi üzemeltetjük a BKV tulajdonában lévő futballpályát és kajak-kenu telepet. Erre viszont innentől nem kapunk a vállalattól egy fillér támogatást sem. Meg kellett értenem, de ez néhány éve még több százmillió forint volt – ecsetelte Hudák Gábor. – Büszkék vagyunk a négy versenysport-szakosztály mellett működő szabadidősportunkra is, amelyben ezerkétszáz BKV-dolgozó sportol rendszeresen. Most ez a lehetőségük is megszűnik.

A sportvezető szerint a talpon maradásra legtöbb esélye a futballistáknak és a kajakosoknak van, a súlyemelők és a tekézők reménytelenebb helyzetben vannak.

– Önállóan döntenek a szakosztályok, közöltem velük a hírt. A futballisták többsége marad, kitartanak a szezon végéig, ha hideg vízben is fürdenek. A fociutánpótlást pedig megmenti a társasági adókedvezmény. A kajak-kenu szakosztály is saját lábra tud állni szerintem – vélekedett Hudák. – Az elnökségünk szerdán megvitatja a túlélés lehetőségeit, új befektetők, tulajdonosok keresését. Addig a dolgozóink jó részétől fokozatosan meg kell válnunk, nekem pedig el kell majd kezdenem az egyezkedést február végétől a lejáró számlák miatti tartozások ügyében. Egy biztos: nem vagyunk ígéretes célpont a hitelezőknek, miután az ingatlanjaink a BKV tulajdonában vannak, mi csak használjuk azokat. Akár át is adhatnák nekünk, hisz csak sportcélokra használhatóak. Türelem és haladék kell most: volt élsportolóként hatvan-hetven százalékot adok a túlélésére.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik