NB II

Ez nem sprintverseny!

„Ha nem bízol az üzenőben, nem fogsz bízni az üzenetben sem, amit adott!”

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A BKV Előre SC vezetősége március végén közös megegyezéssel szerződést bontott Szapor Gábor vezetőedzővel, akit Menczeles Iván váltott. Úgy tűnik, a fővárosi együttes az új tréner vezetésével eredményesen menekül a kiesés elől az NB II Nyugati-csoportjában, a 22. fordulóban például hazai környezetben győzött 4-1-re a Sopron ellen. Az ESMTK, a Marcali és az Ikarus egykori edzője a Rangadó.hu megkeresésére hangsúlyozta, balgaság lenne azt hinni, hogy mindez egyedül az ő érdeme.

– Az utánpótlásból tértem vissza a felnőttek közé, nem számítottam erre a lehetőségre, de itt a vezetők rám gondoltak, ami nagyon jólesett – mondta a Rangadó érdeklődésére Menczeles Iván. – Amikor megkértek, hogy vállaljam a csapat irányítását, az volt a feladatom, hogy fizikálisan és mentálisan is olyan állapotba kerüljön a társaság, hogy el tudjon érni sikereket. Egyelőre tyúklépésekkel haladunk, bár a Sopron legyőzése nem is olyan ki lépés… Így, hogy a Baja nyerni tudott Gyirmóton, a bajai döntetlenünk is értékes, és a mutatott játék is arra utal, hogy jó úton járunk, aminek nagyon örülök. De ez nem sprintverseny, minden győzelem akkor ér valamit, ha a bajnokság végén sikeresek leszünk, és elérjük a célunkat!

Menczeles Iván úgy véli, ha nem is nyeri meg minden meccsét a folytatásban új csapata, a játékosok mindent meg fognak tenni a sikerért, mert motiváltak, és van inspirációjuk.

– Persze, balgaság lenne azt hinni, hogy mindez egyedül az én érdemem, hogy egy edző idejön, és egy csapásra megváltozik minden. Nem így van, hiszen ebben a játékosok, és az előző edző munkája is benne van – vélekedett a BKV Előre mestere. – Mentálisan a csapatban valamiféle gát volt, amely most felszabadult. A múltban valami eltörött, nem tudom, micsoda, de azzal a mondással kezdtem, miszerint ha nem bízol az üzenőben, nem fogsz bízni az üzenetben sem, amit adott! Ezzel immár nincs probléma, a játékosok megtesznek mindent, van inspirációjuk, felszabadultak, sikerre éhesek. Mindent meg lehet venni pénzért, a sikert nem. Azért nagyon keményen meg kell dolgozni. Nem ígérem, hogy minden meccset megnyernek, de mindent megtesznek érte, az biztos, hiszen odafigyelve, jól edzenek.

NB II, Nyugati-csoport, 22. forduló

BKV Előre SC – SVSE-GYSEV-Goldschmidt 4-1 (2-0)
Sport utca, 200 néző. Játékvezető Andó-Szabó
BKV Előre: Vezér Á. – Fazakas, Miklósvári, Baranyai, Sebők I. – Csikós, Mayer – Kiss K. (Berki, 73.), Szabó V., Selei (Házi, 88.) – Eszlátyi (Máj Z., 84.). Edző: Menczeles Iván
Sopron: Bozsó – Csontos, Szmiljanics, Baranyai T., (Deszpotovics, 76.), Nagy Z. (Bausz, 38.) – Bieder, Lazics – Simon A., Fazekas N., Szabó L. – Vólent (Bognár Gy., 68.). Edző: Soós Imre
Gólszerzők: Szabó V. (1.), Baranyai (8., tizenegyesből 56.), Eszlátyi (77.), illetve Bausz (70.)
Kiállítva: Csikós (82.)

Olvasói sztorik