NB I

Az elválás érzelmi kérdés

Kanta József nem akar mindenáron távozni az MTK-tól, a klub sem akarja mindenáron eladni, de...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK együttese, és Kanta József csapatkapitány egyaránt remek idényt zárt. A fővárosi kék-fehérek újoncként a tabella második helyén teletek, tavasszal pedig az utolsó fordulóban is versenyben voltak a dobogóra kerülésért, ezáltal az európai kupaszereplés kiharcolásáért, de végül a negyedik helyen zártak, és külön elismerésként kiérdemelték a sportszerűségi díjat.

Ahogy korábban, úgy az elmúlt évadban is oroszlánrész jutott a játék szervezésében, a gólszerzésben, és a sikerben úgyszintén Kanta Józsefnek. A 29 éves középpályás neve összeforrott az MTK-val, hiszen 1998 óta tartozik a klub kötelékébe, de mivel tényleg kiemelkedő idényt tudhat maga mögött, ráadásul 2007 után a válogatottba is visszatért, felvetődik a kérdés: vajon számára nem jött el a váltás ideje? Hiszen az életkora alapján talán ez az utolsó lehetősége és esélye a továbblépésre egy komoly állomáshely felé.

Az MTK együttesét korábban többször is szétkapkodták a tehetősebb riválisok, ezért némileg meglepő volt, hogy a kiesés, aztán a feljutás után is nagyjából együtt maradt a keret. Igen ám, de mostanság megint arról szólnak a hírek, hogy szétszéledhetnek a játékosok: Balajti, Zsidai, Hidvégi, Vadnai, Nikházi, Ladányi és Wolfe nevét is több helyen lehetett olvasni. De vajon mi a helyzet a csapat legértékesebb játékosával?

– Kanta József nagyon fontos tagja az MTK-nak. Az elválás az ő részéről, és a klub részéről is érzelmi kérdés lenne – nyilatkozta a Rangadó.hu érdeklődésére Pataky Tibor, a Careers Management Group társtulajdonosa. – Jól érzi magát, olyan feladatokat és olyan megbecsülést kap, amit nagyra értékel. Örülünk, hogy sikeres volt számára a szezonzárás, hiszen rászolgált és megérdemli. Büszke lehet arra is, hogy visszatért a válogatottba. Nem akar mindenáron elmenni, az MTK sem akarja mindenáron eladni, de ha visszautasíthatatlan ajánlat érkezne, akkor reálisan értékelni fogják – mondta Pataky Tibor.

Mivel a CMG képviseli Kantán kívül többek között Gera Zoltánt, Németh Krisztiánt, Bogdán Ádámot, Vadócz Krisztiánt, Kádár Tamást, Tököli Attilát, Gosztonyi Andrást, Csiki Norbertet, Dibusz Dénest és Eppel Mártont is, megkérdeztük, hogy az ő esetükben várható-e klubváltás a közeljövőben. A menedzser konkrétumokról egyelőre nem tudott beszámolni, de a legfrissebb fejleményt, Gulácsi Péter salzburgi szerződését szívesen kommentálta.

– Sok olyan terület van, ahol változások várhatók. Ami Gulácsi Pétert illeti, örülünk, mert nagyon jó megoldást sikerült találni számára. Jó, hogy létrejött a salzburgi szerződés, mert ez egyértelműen a fejlődését szolgálja. Péter sokat köszönhet a klubnál dolgozó Lőw Zsoltnak is, ő is közbejárt Ralf Ragnicknál – mesélte Pataky Tibor.

Olvasói sztorik