NB I

„Vártam már a lehetőséget”

Kanta Józsefet nem zavarta meg, hogy rajta múlt az MTK pontszerzése az újpesti meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga huszadik fordulójának utolsó mérkőzését pótolták április legvégén. A harmadik helyezett MTK az Újpest otthonába látogatott, és bár sokáig úgy tűnt, pont nélkül távoznak a Megyeri útról a vendégek, a hajrában megítélt szabadrúgást Kanta József gólra váltotta, így döntetlennel zárult a találkozó.

Az MTK gólszerzője a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem érzett nyomást, amikor odaállt a labda mögé, csak arra koncentrált, hogy a kapuba találjon. A csapatkapitány hozzátette, bár nem könnyű a sorsolásuk, csalódottak lennének, ha nem tartanák meg dobogós helyüket.

– A mezőnyben kicsit akadozott a játékunk, nehezen alakítottunk ki veszélyes helyzeteket – idézte fel az Újpest elleni mérkőzést Kanta József, az MTK házi gólkirálya. – Viszont nem futballoztunk rosszul, nálunk volt többet a labda, a játék képe alapján rászolgáltunk az egy pontra, sőt talán a győzelem is meglehetett volna. A Siófok és a Haladás ellen is hasonló játékkal szenvedtünk vereséget, nem lehetünk csalódottak, hiszen most sikerült az utolsó percekben legalább pontot mentenünk. Minden egyes megszerzett pont sokat számíthat a bajnokság vége felé, így az Újpest elleni döntetlen is meghatározó lehet a végelszámolásnál.

– Az ön gyönyörű szabadrúgásgóljával egyenlítettek az utolsó percben. Biztos volt benne, hogy azonnal kapura lövi a labdát?
– Nem éreztem magamon nyomást, sőt vártam már a lehetőséget, hogy mikor kapunk veszélyes helyről szabadrúgást. Mint mondtam, mezőnyben kicsit akadozott a játékunk, így leginkább rögzített helyzetekből tudtunk veszélyeztetni, ezért is készültem rá. Amikor lefújta játékvezető a szabálytalanságot, egyből arra koncentráltam, hogy kapura fogom lőni a labdát. Nem foglalkoztatott, hogy az utolsó percekben járunk, csak a feladatomra fókuszáltam.

– Nehéz öt meccs vár még az MTK-ra. Hogy érzi, sikerülhet megtartani a nemzetközi kupát érő helyek valamelyikét?
– Nem csak nekünk nehéz a sorsolásunk, hiszen az élcsapatok közül szinte mindenki játszik még egy-egy riválisával. Most derül ki, alkalmasak vagyunk-e a dobogóra, vagy sem. Az egész szezont az élmezőnyben töltöttük, mindent el fogunk követni azért, hogy megőrizzük a mostani pozíciónkat, és kivívjuk a nemzetközi kupaszereplés jogát. Csalódottak lennénk, ha ez nem sikerülne.

Olvasói sztorik