NB I

„Minden apró részletre figyel”

Pölöskei Gábor, az MTK másodedzője Garami Józsefről, a csapatról és a fiairól is mesél...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A harmadik helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján a tavaly még NB II-es MTK csapata. A fiatalokból álló gárda az őszihez hasonlóan a tavaszi szezont is jól kezdte, de az elmúlt két fordulóban vereséget szenvedett. A csapat első embere már évek óta Garami József, és – egy év kivételével – ugyanennyi ideje van mellette jobbkeze, Pölöskei Gábor is. A két szakember már több mint tíz éve dolgozik együtt, jóban-rosszban vezénylik az együttes szakmai munkáját. Az 52 éves Pölöskei a Rangadó.hu megkeresésére arról is mesélt, hogy az évek alatt mi mindent tanult Garami mestertől.

– Kétezer-egyben a Ferencvárosnál kezdtünk el együtt dolgozni. Hihetetlen precizitással és aprólékosan munkálkodik, mint szakember. Rendkívül odafigyelve állítja össze a felkészülési tervezetet. Mindig részletesen felkészül, és pontosan feltérképezi az ellenfelet. Minden apró részletre odafigyel, azt gondolom, ebben van a sikere titka.

– Mit gondol az MTK eddigi tavaszi szerepléséről
– A tavasz folyamán eddig ötvenszázalékos teljesítményt nyújtottunk. Az az igazság, hogy a legutóbbi két mérkőzéstől többet reméltünk, ezek a pontok a későbbiekben még hiányozhatnak. Sajnos ilyen a futball, reméljük, hogy a folytatás sikeresebb lesz.

– Az elmúlt két találkozóját elvesztette a gárda, mi volt a gond a Haladás és a Siófok ellen?
– A legutóbbi találkozó szerintem a kezünkben volt, de a siófoki tréner is nyilatkozta, hogy a pontrúgásokra nem figyeltünk oda, és ez meg is bosszulta magát. Pontrúgásokból születik a gólok harminc százaléka, ezért hiába játszol jól az egész mérkőzésen, ha kétszer néhány másodpercre figyelmetlen vagy, akkor ahogy a mellékelt ábra is mutatja, elveszítheted az olyan összecsapást is, amely lényegében a kezedben volt.

– A csapat a második helyen állt, miközben olyan nyilatkozatok láttak napvilágot, miszerint reálisan nézve az MTK helye az ötödik hely környékén lenne. Nem lehet, hogy csak bebeszélik maguknak, hogy nem is olyan jók?
– Azt gondolom, ha reálisan nézzük a feltételrendszert, tehát a játékosállományt, és a rendelkezésre álló anyagi forrásokat, akkor az MTK nincs benn az első hatban. Ez nem a bebeszélése a dolgoknak, hanem a realitás. Bőven van nálunk jobban menedzselt és erősebb csapat. Ez azonban nem képeződik mindig le így a pályán, hiszen számtalanszor előfordul, hogy a gyengébbik gárda le tudja győzni a jobb erőkből álló együttest.

– Akkor mégis mi a titkuk? Hiszen most már hosszú ideje az élmezőnyben tanyáznak…
– A Sándor Károly Akadémiáról kikerült fiatalok mindig is tehetségesek voltak, és most is azok. Az MTK mindig is innen építkezett, és évek óta ugyanabban a rendszerben, ugyanazzal a filozófiával, ugyanabban stílusban játszik. Biztos vagyok benne, hogy ez hosszútávon segíti a csapatot.

– Egyik fia, Zsolt az MTK játékosa, a tavasz folyamán az első NB I-es gólját is megszerezte. Elégedett a produkciójával?
– Zsolt egy súlyos sérülésből tért vissza, és úgy gondolom, jó úton jár. Fokozatosan próbál beépülni a csapatba, az utóbbi időben már néhányszor kezdőként is pályára lépett. Remélem, ugyanebben az ütemben fog haladni, és egyre jobb teljesítményt tud nyújtani.

– Idősebbik fia, Péter a Debrecen csapatát erősíti. Felvetődhet a kérdés, vajon az MTK mellett a DVSC sikeréért is szorít?
– Egy szülő mindkét gyerekének szurkol. Egy félév alatt csak egy mérkőzés van, ahol egymás ellen lépnek pályára. Azon a találkozón természetesen MTK-győzelmet várok, de persze úgy, hogy közben a Péter is gólt szerez!

Olvasói sztorik