NB I

„Ha félvállról vesszük, akkor felesleges”

Koman Vladimir szerint aki leeresztett, annak össze kell kapnia magát, nehogy az arabok meglepjék a mieinket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A felemásra sikeredett olaszországi évek után szinte újjászületett Monacóban a magyar válogatott középpályása, Koman Vladimir, ezért is volt meglepő, hogy nem töltött hosszabb időt a hercegségben, és Oroszországba igazolt. A miniállam csapata visszajutott az élvonalba, most pedig világszerte ismert és elismert játékosokkal erősít, hogy jövő tavasszal a bajnoki címért küzdhessen. Az FK Krasznodar 24 éves futballistája mindezek ellenére azt mondja, nagyon jól érzi magát az oroszoknál, szó sincs arról, hogy megbánta volna a váltást.

A Telkiben rendezett sajtótájékoztatón Koman Vladimir a csütörtöki, Kuvait elleni, győri mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, a játékosok számára a válogatott mindig arról szól, hogy az adott pillanatban, az adott mérkőzésen a legjobb formájukat kell hozni, mert ha félvállról veszik, akkor felesleges az egész.

– Mit szól ahhoz, ami a Monacónál végbe megy idén nyáron. Nem csalódott amiatt, mert a közelmúltban klubot váltott?
– Nem. Teljes mértékben jól érzem magam Oroszországban, nem tudom, miért kéne csalódottnak lennem. Akkor ez volt a legjobb döntés, és továbbra is így vagyok vele – mondta Koman Vladimir. – Azt gondolom, hogy a karrierem során eddig kevés rossz döntést hoztam, úgyhogy minimálisan sem sajnálom, hogy feljutottak. Sőt, azt mondom, ez volt a minimum egy ilyen csapattól. Az, hogy most bevásárolnak, teljesen normális, mindenki tudta, hogy meg fog történni.

– Szombathelyiként mit szól hozzá, hogy ezúttal vidéken lesz a meccs?
– Győrben már sokszor játszottunk az utánpótlás-válogatottal is, az a szereplés pozitív volt. A felnőtt kerettel viszont eddig annyira nem volt pozitív a győri szereplés. Amióta kerettag vagyok, egy bolgár-mérkőzésre emlékszem vissza, szerintem több nem is volt. Előtte az oroszok, de akkor én még nem voltam. Szeretem, amikor vidékre viszik a mérkőzéseket, mert rengeteg olyan ember van, aki esetleg nem tud Budapestre utazni, megnézni a meccset és szorítani a válogatottnak élőben, holott az egész ország drukkol nekünk, nem csak Budapest. Jónak tartom, hogy mindig lehetőséget biztosítanak azoknak az embereknek, akik mindig mellettünk állnak, hogy vidéken is láthassák a magyar csapatot.

– Milyen ellenfélre készül? Kell-e egyáltalán készülni Kuvaitra?
– Minden mérkőzésre százszázalékosan kell készülnünk, hiszen nem vagyunk a holland vagy a brazil válogatott szintjén. A videózás során annyit hallottunk a kuvaiti válogatottról, hogy jól cselező, szervezett csapatról van szó, viszont hajlamosan nagyon nagy hibákat elkövetni. Volt nálunk egy olyan dolog, hogy ezek a nyári mérkőzések nem nagyon jöttek össze, kivéve tavaly. Ha visszaemlékszem, a csehek ellen játszottunk, illetve az írekkel itthon, és ezek egész jó mérkőzések voltak, viszont a két évvel ezelőtti botrányos volt! Két mérkőzés alatt kilenc gólt kapni szégyenletes teljesítmény volt.

– Nem eresztettek le? Rá tudnak pörögni a meccsre?
– Ha leeresztettünk, össze kell kapnunk magukat. Hogy mennyire fekszik nekünk egy ellenfél, ez talán nem is jó kérdés. Nincs olyan, hogy fekszik vagy nem fekszik. Olyan csapatól van szó, amelyről szinte semmit nem tudunk, nincsenek ott a topfociban. Az ilyenek tudnak minket nagyon meglepni. Ha félvállról vesszük, akkor tényleg felesleges az egész. A válogatott mindig arról szól, hogy az adott pillanatban, az adott mérkőzésen a legjobb formának kell hozni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik