NB I

Újoncokat avat a bajnok ETO

Fiatalok a pályán: ilyen hosszú még sosem volt a hiányzók listája a győri csapatnál!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az eltiltottakon és a sérülteken kívül vannak olyanok is, akik már szabadságon vannak, hiszen a Bajnokok Ligája-selejtező miatt ráfér a pihenés a bajnokcsapat legjobbjaira.

Sztevanovics, Svec, Lipták Zoltán, Djordjevics, Völgyi, Kamber, Trajkovics, Kronaveter, Varga Roland, Kink, Srestík, Kvilitaia, Koltai Tamás és Dudás Ádám biztosan nem lesz ott szombaton, az Eger elleni, váci meccsen, amely az ETO utolsó bajnokija lesz az aranyéremmel záruló szezonban.

Nem kevesebb, mint 14 hiányzó! Pintér Attila tehát szinte biztosan újoncot avat, hiszen a két kapus mellett éppen tíz olyan mezőnyjátékos került be a keretbe, akik már játszottak valaha NB I-es mérkőzésen.

A várható kezdőcsapat: Kamenár – Tokody, Sztanisics, Takács Á., Had – Pátkai, Pilibaitis, Kalmár – Nicorec, Varga T., Dinjar. Csere: Molnár P., Vankó, Paku, Matetits, Novák, Lang, Németh L.

– Azt gondolom, ez a csapat a bajnokságban már letette a névjegyét, ezért a rendelkezésre álló játékosokkal, illetve azokkal a fiatalokkal, akik lehetőséghez juthatnak, azt várom, hogy bátran futballozva győzni tudjanak a szezon utolsó mérkőzésén – mondta a klub honlapján Pintér Attila. – A héten megpróbáltuk úgy összerakni a játékunkat, hogy ne az Eger, hanem mi tudjunk meglepetést okozni. Megnéztük, hogy az utóbbi mérkőzéseken milyen játékrendszerekben szerepel az ellenfelünk, megpróbáltuk a fiatal játékosokat is felkészíteni arra, hogy melyikre mit kell lépni. Meglátjuk, hogy egy hét alatt mennyit tudtak elsajátítani ebből, de mindenképpen azt várom, hogy felszabadult játékkal nyerni tudjunk.

Mivel több NB II-es játékos utazik az első kerettel, újoncot avathat az Ajkán játszó Győri ETO II is. Bemutatkozhat például a Fehér Miklós-díjas Farkas Zoltán, aki nemrég a korosztályos válogatottban mesterhármast lőtt az olaszoknak, nem mellesleg U18-as bajnoki címet ünnepelhetett. Rajta kívül is több fiatal lesz tagja a keretnek, de Sándor István edző kezdőként számol azzal a Kelemen Márkkal is, aki legutóbb jó játékkal rukkolt elő a Gyirmót elleni premierjén. Az ötödik helyezett Ajka jelenleg egy pont előnnyel vezet a Tatabánya, és kettővel a Sopron előtt, így számukra a győzelem biztos NB II-es tagságot jelenthet.

A várható kezdőcsapat: Vida – Kálmán, Paget, Köles, Kozma – Kelemen, Kollár, Medgyes – Yassine, Serfőző, Farkas Z.

– Nagyon nehéz meccsre számítok, hiszen az Ajkának élet-halál ez az összecsapás. Tudjuk, hogy ha nem nyernek, könnyen osztályozóra kényszerülhetnek, de mi erre nem lehetünk tekintettel. Igaz, hogy nagyon fiatal csapattal utazunk, de szeretnénk meglepetést okozni – mondta Sándor István.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik