NB I

Régóta készült már a visszatérésre

Farkas II Balázs szerint az elmúlt félév jó volt arra, hogy felépítse magát, és boldog, hogy bajnokcsapat tagja lehet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Honvéd elleni 2-0-ra elveszített bajnokin lépett először pályára az idei szezonban élvonalbeli találkozón Farkas II Balázs, aki télen a DVSC-től igazolt Győrbe, vagyis tavaly és idén is bajnoki címet ünnepelhetett. A pályafutása során szebb napokat is megélt, korábbi válogatott labdarúgó a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a kispesti bajnokiról, karrierje alakulásáról, és a szerdai Magyar Kupa-finálé esélyeiről is.

– Két ETO-játékost is kiállítottak a Honvéd ellen. Mi volt az oka a csapat agresszivitásának?
– Nem éreztem, hogy agresszív lenne a csapat – kezdte Farkas II Balázs. – Elég szerencsétlen, de semmiképpen nem szándékos mozdulat után történt a két kiállítás. Ez persze jelentősen rányomta a bélyegét a mérkőzésre, és ennek köszönhető a vereségünk is.

– Hogy érezte magát idén először a pályán?
– Jó érzés, hogy pályára léphettem az NB I-ben. Régóta készültem már az úgynevezett visszatérésemre, az NB II-ben már több meccsen játszottam, gólokat is rúgtam, szóval vártam már ezt a pillanatot. Ez a félév nekem arra volt szánva, hogy a hosszú sérülésem után újra felépítsem magam, és pályára lépjek az élvonalban is. Az ETO ráadásul bajnok lett, úgyhogy mindenképpen boldog vagyok. Sajnos, Kispesten összeszedtem egy kisebb sérülést, így a bajnokság hátralévő részében már lehet, hogy nem játszhatok.

– Szerdán a Magyar Kupa fináléjában, egykori és jelenlegi csapata csatáján milyen eredményre számít?
– Nagyon szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát is, hiszen sokszor elhangzott, hogy a Győr még sosem tudott duplázni, de mi szeretnénk történelmet írni, és meg is van erre a lehetőségünk. Egy kupadöntőn mindig a pillanatnyi forma számít, remélem szerdán este nekünk jön ki jobban a lépés, és lesz újabb okunk az ünneplésre.

Sztevanovics továbbra is sérült

Farkas II Balázs, illetve az eltiltott Marek Strestík mellett a csapatkapitány, Szasa Sztevanovics sem játszhat a szerdai kupadöntőn. A győri kapus szezonja a derékbántalmai miatt véget ért, tehát a további bajnokikon sem védhet.

– Fájdalmaim vannak a gerincemben, a porckorong résznél. Az idegeket nyomja, és a derekam is fáj – mesélte a klub honlapján a sérült kapus. – Nagyon remélem, hogy a felkészülést a csapattal együtt tudom majd kezdeni. Egész évben nem volt semmi problémám, nagyon bánom, hogy éppen a döntőben nem tudok segíteni, de a csapattársaim nélkülem is meg fogják oldani ezt a feladatot. Csodálatos lenne két trófeával befejezni a szezont, én ott leszek a stadionban, és remélem, a meccs után együtt tudunk ünnepelni!

Olvasói sztorik