NB I

„Örülni kell az egész évnek”

Pátkai Máté szerint a kupadöntő elvesztése miatt vegyes érzések vannak minden játékosban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szövetség eleget tett a győriek kérésének, így az ETO hétfő este helyett szombat este, népes szurkolótábora előtt ünnepelheti meg ismét a bajnoki aranyérmet, amelynek megszerzése a Fradi elleni sikerrel vált biztossá. Az MTK elleni találkozó dupla motivációt jelent Pátkai Máté számára. A kisalföldiek 25 éves középpályása is törekszik arra, hogy együttese szépen búcsúzzon a sikeres szezontól hazai pályán, de az ellenfél kiléte némi pikantériát is jelent számára, hiszen annak idején meglehetősen méltánytalanul bántak vele, amikor még a fővárosi kék-fehérek játékosa volt.

A magyar válogatottban tavaly bemutatkozó, és a Kuvait elleni, győri felkészülési mérkőzésre készülő keretbe is meghívott játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, minden téren van hova javulniuk, fejlődniük, ha a Bajnokok Ligája-selejtezőben is sikeresek akarnak lenni.

– Melyik érzés, a bajnoki cím miatti öröm, vagy a kupadöntő elvesztése miatti bosszúság erősebb jelenleg?
– Vegyes érzések vannak mindenkiben, mert jó lett volna megnyerni a Magyar Kupát, és ezzel történelmet írni, de sajnos nem sikerült. Ezzel együtt örülni kell az egész évnek, hiszen a klub harminc év után ismét bajnoki aranyéremmel ajándékozta meg a közönséget – mondta Pátkai Máté. – Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az egész csapat a szezon során. Bő a keretünk, és bárki kapott lehetőséget, tudott élni vele. Legtöbbször a cseréink is jól szálltak be, lendítettek a játékunkon. Nagyon egységes a csapat, remélem, ez így is marad.

– Egyénileg hogyan értékelné az elmúlt időszakot?
– Számomra nem indult könnyen a tavalyi év, de végül sikerült elszabadulnom az MTK-tól. Köszönettel tartozom Tarsoly Csabának és Klement Tibornak, hiszen kitartottak amellett, hogy szerződtessenek. Már az első győri félévem is jól sikerült, most pedig bajnoki címet ünnepelhetek és kupadöntőt játszhatok, tehát egyáltalán nem lehet okom panaszra, jó döntés volt az ETO-ba igazolnom.

– Szombaton, az MTK ellen pluszmotivációval lép pályára?
– Mindenképpen! De egyébként is minden meccsen motivált vagyok. Szeretnénk szépen búcsúzni a hazai közönségtől. Egész évben jól teljesítettünk, bízom benne, hogy ez így marad a hajrában is.

– Miben kell javulniuk, hogy a Bajnokok Ligája-selejtezőben is jól teljesíthessenek?
– A nemzetközi szereplés biztosan egész más tészta lesz. Nem tudnék egyetlen elemet kiemelni, minden téren van hova javulnunk, fejlődnünk. Ha sikerül előrelépni, ott is sikeresek lehetünk.

– Hogyan fogadta, hogy ismét meghívták a válogatottba, ráadásul hazai környezetben szerepelhet Kuvait ellen.
– Bízom benne, hogy szerephez jutok, és sok néző lesz kíváncsi a mérkőzésre. Örülök, hogy ismét meghívót kaptam a szövetségi kapitánytól, és természetesen igyekszem ezúttal is bizonyítani.

Olvasói sztorik