Hírek

Pátkai Máté apa lett!

A győri középpályás vasárnapja: gyermekáldás, bombariadó, majd két gól a Paksnak!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 24 éves Pátkai Máté tavaly nyáron nem hosszabbította meg az idén lejáró szerződését az MTK-val, ezért kikerült a csapat keretéből, az őszi szezonban egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára, volt olyan időszak, amikor nem is edzhetett a többiekkel. Volt azonban egy kitartó klub, amelyik nem hagyta elkallódni a tehetséges középpályást, így 2012 januárjában a Győri ETO-hoz igazolt.

Pályafutása a Góliát FC-ben kezdődött, majd játszott a BVSC, a Vasas és a Goldball FC korosztályos csapataiban is, 2003-tól a Sándor Károly Akadémia növendéke volt, ahonnan értelemszerűen a fociakadémiát működtető MTK-hoz került 2006-ban. A 2007–2008-as szezontól kezdve meghatározó játékosává vált az egyesületnek, szereplése egyre jobb visszhangot keltett, 2008 tavaszán bajnoki címet ünnepelhetett csapatával, nem sokkal később pedig Magyarország U20-, majd U21-válogatottjában is bemutatkozhatott.

A győriek legújabb büszkesége most van a legjobb korban, technikája, passzolási készsége kiemeli a magyar mezőnyből. Hogy új klubja számára jelentős erősítést jelent az átigazolása, nem kétséges, annál meglepőbb, hogy az elmúlt félév zaklatott időszaka után rendkívül jó formában és eredményesen teljesített már az első tétmeccsein, hiszen a Siófok ellen három, a Paks ellen pedig két gólt lőtt. Mindeközben a magánéletben is nagy öröm érte, hiszen szombaton megszületett kislánya, Pátkai Réka!

– A győriek mostanság áldhatják az eszüket, hogy kitartottak ön mellett, és átigazolták…
– Szerencsére mostanság jól mennek dolgok, nem panaszkodhatok, azért dolgozom, hogy így is folytassam, bár tudom, hogy ez nem lesz könnyű – válaszolta a Rangadó.hu megkeresésére Pátkai Máté.

– Bombariadó miatt két órát csúszott a Paks elleni meccs kezdése. Hogyan kezelték ezt a szokatlan dolgot?
– Arról volt szó, hogy biztosan lesz meccs, és ez a közjáték ne zavarja meg a fejeket. Ezt az affért szerencsére mindenki jól dolgozta fel, az első félidőben bár null-null volt az eredmény, jól játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, vezethettünk volna. Mindenki jól élte meg ezt a szomorú dolgot. Erre a napra ez jutott…

– Közeleg a bajnokság vége, s szinte mindenki a Debrecen és a Videoton versenyfutásáról beszél, pedig a két együttes között ott van a Győr…
– Nincs ezzel gond, beszéljen mindenki a Videotonról és a Debrecenről, mi meg hátha odaérünk a végén, majd májusban kiderül… Nem kell ezen megsértődni, sőt ez ösztönzőleg hat ránk! A mester is azt hangoztatja, hogy csak és kizárólag magunkkal törődjünk, a saját játékunkra koncentráljunk hosszútávon is, és ha ezt betartjuk, így dolgozzunk fel ezt a helyzetet, akkor nem lesz baj.

– Csertői Aurél ragaszkodott önhöz, amikor az ETO-hoz igazolt, ő volt az edző. Pintér Attila érkezésekor nem tartott attól, hogy veszélybe kerülhet a helye a csapatban?
– Ezt más is felvetette már. Ugyanúgy álltam hozzá, mint bárki máshoz, és ugyanúgy dolgozom edzésen, mint eddig. Nem tudom megítélni a különbséget, mert Csertői Auréllal nem sokat dolgoztam. A csapat most eredményesen szerepel, aminek nagyon örülök, persze ősszel sem volt sikertelen!

– Hogy létezik az, hogy az ismert megpróbáltatások és kihagyások után rögtön ilyen eredményesen tudott beszállni új csapatába?
– Ez annak is köszönhető, hogy rendkívül jó csapatba, jó társaságba kerültem, egyből befogadtak a társak. Itt mindenki tudja, hogy mi a dolga, mi a feladata, ez nagyban megkönnyíti az én mindennapjaimat is. Jó csapatba mindig könnyű beilleszkedni és kiemelkedőt nyújtani. Mindig van egy-két ember, aki hozzá tud tenni a csapatteljesítményhez.

Olvasói sztorik