Hírek

Bombariadó és háromgólos Győr-siker

A házigazda Győr magabiztos győzelmet aratott a Paks ellen az OTP Bank Liga 21. fordulójában.
OTP Bank Liga, 21. forduló
Győri ETO FC – MVM Paksi FC 4-1 (0-0)
Győr, 2200 néző. Játékvezetők: Berger
Győr: Stevanovics – Babics, Fehér Z., Stanisics, Szabó O. – Kamber (Pilibaitis, 82.) – Dudás (Koltai, 58.), Trajkovics, Pátkai, Dinjar – Ahjupera (Strestik, 50.). Edző: Pintér Attila
Paks: Pokorni – Heffler T., Sifter, Fiola (Gévai, 70.), Báló – Bartha (Kiss T., 76.), Sipeki, Vayer, Szatmári (Mészáros, a szünetben) – Magasföldi, Hrepka. Edző: Kis Károly
Gólszerzők: Koltai (tizenegyesből 62.), Trajkovics (65.), Pátkai (67., 81.), illetve Magasföldi (73.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A találkozó mintegy kétórás késéssel kezdődhetett el, mert egy ismeretlen telefonáló a stadion recepcióján vasárnap délután jelezte, hogy 16 órakor – az eredeti kezdési időpontban – bomba fog robbanni az ETO Parkban. A rendőrség kiürítette és lezárta a létesítményt, a labda pedig csak az átvizsgálást követően indulhatott útjára.

Az első félidő nagy győri mezőnyfölényt hozott, a kaput azonban nem sikerült bevennie a hazai csapatnak. A szünet után öt perc alatt háromgólos vezetésre tett szert az ETO, és ezzel tulajdonképpen el is döntötte a mérkőzés sorsát. A Pintér Attila vezetésével még százszázalékos Győr négy pontra megközelítette a tabellát vezető Debrecent.

A 62. percben a tizenhatoson belül az elvetődve menteni törekvő Sifter kezére pattant a labda, amiért a játékvezető teljesen jogosan tizenegyest adott. A büntetőt Koltai Tamás végezte el, és a bal felső sarokba bombázott (1-0). A 65. percben máris jött az újabb győri gól, Strestík cselezte ki a védőket a tizenhatoson belül, majd önzetlenül balra passzolt, ahol az érkező Trajkovics három méterről, jobbal a kapuba bombázott (2-0).

Újabb két perc, újabb gól: a 67. percben Babics jobb oldali beadása után a balról érkező Pátkai Máté öt méterről, félmagasan emelt a kapu jobb oldalába (3-0). A 74. percben a kaputól 25 méterre, középről jutottak szabadrúgáshoz a vendégek, s Magasföldi József a kapu jobb alsó sarkába bombázott (3-1). A 81. percben Szabó Ottó baloldali beadását Pátkai fejelte öt méterről a kapu bal felső sarkába (4-1).

Olvasói sztorik