Hírek

Pintér Attila győzelemmel tért vissza

A Győri ETO FC hazai pályán 4-1-re nyert az FGSZ Siófok ellen az OTP Bank Liga 19. fordulójában.
OTP Bank Liga, 19. forduló
Győri ETO FC – FGSZ Siófok 4-1 (0-0)
Győr, 2500 néző. Játékvezetők: Szilasi
Győr: Stevanovics – Babics, Fehér Z., Stanisics, Völgyi – Pátkai, Trajkovics, Pilibaitis (Kamber, 51.) – Ahjupera (Aleksidze, 75.), Dudás (Dinjar, 58.), Koltai. Edző: Pintér Attila
Siófok: Milinte – Mogyorósi, Fehér Zs., Lengyel D., Kiss Zs. (Fejes, a szünetben) – Heffler N., Kecskés (Huszák, 60.), Egerszegi, Melczer (Pál Sz., 73.) – Haraszti, Simon A. Edző: Horváth Károly, ifj. Mihalecz István
Gólszerzők: Pátkai (56., 72., 86.), Dinjar (83.), illetve Simon A. (90.)
Kiállítva: Aleksidze (78.)

Alacsony színvonalú első félidőt láthattak a nézők, kevés helyzetet dolgoztak ki a csapatok. A legveszélyesebb lehetőség a vendégek előtt adódott, egy távoli lövés kipattant Stevanovicsról, de mielőtt Simon érkezett volna, sikerült megszereznie a labdát a győri kapusnak – tudósít a kisalfold.hu.

Az első játékrészben a győriek birtokolták többet a labdát, de támadójátékban gyenge teljesítményt nyújtottak a szervezetten játszó Siófok ellen. A szünetet követően a Siófok kezdett jobban, két óriási lehetősége is akadt a vendégnek, ám Stevanovicsnak köszönhetően nem sikerült megszereznie a vezetést.

A találkozó 56. percében egy ellentámadásból az első lehetőségét gólra váltotta az ETO. Koltai vezette végig a labdát, majd önzetlenül Pátkai elé tálalt, aki nyolc méterről lőtt a kapu jobb alsó sarkába. A folytatásban a siófokiak hajtottak az egyenlítésért, de a győriek előtt adódtak nagyobb lehetőségek, és két ellentámadás után először Pátkai, majd Dinjar gyönyörű góljával növelni tudta előnyét a házigazda.

A találkozón három percet sem tölthetett a pályán a grúz Aleksidze, két értelmetlen sárga lap után jogosan a kiállítás sorsára jutott. A piros lap ellenére a tíz emberrel játszó győriek Pátkai harmadik találata után már néggyel vezettek. A hosszabbítás pillanataiban sikerült szépíteniük a vendégeknek, de ez nem befolyásolta a kisalföldiek magabiztos győzelmét.

Pintér Attila vezetőedző tehát győzelemmel tért vissza a Győr csapatához. A kispadon Csertői Aurélt váltó szakembert kedden, napra pontosan egy évvel előző szerződésének felbontása után nevezték ki ismét trénerré.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik