NB I

Nagy pillanat volt

Pátkai Máté első mérkőzését játszotta a felnőtt válogatottban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott két góllal legyőzte Törökországot a keddi, hazai világbajnoki selejtezőn. Bár a mieink az első félidő közepén hátrányba kerültek, hamar egyenlítettek, és a második felvonásban teljesen megérdemelten fordították meg a találkozó állását.

Csereként, a második félidőben lépett pályára a nemzeti csapat legújabb tagja, Pátkai Máté. A 24 éves győri középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nagyon örül, hogy hazai közönség előtt, győztes mérkőzésen mutatkozhatott be Egervári Sándor csapatában.

– Milyen érzés volt pályára lépni a felnőtt válogatottban?
– Nagy pillanat volt, amikor pályára léptem – emlékezett vissza Pátkai Máté. – Nagyon jó hangulat fogadott minket a stadionban. Nem sok játékosnak adatik meg, hogy világbajnoki selejtezőn mutatkozhat be a felnőtt válogatottban, ráadásul hazai közönség előtt, győztes találkozón léphettem pályára, ami természetesen még inkább növeli az értékét ennek az élménynek.

– A saját teljesítményét hogy értékelné?
– Sosem vagyok teljesen elégedett a teljesítményemmel, mindig lehet javítani a játékon. Úgy érzem, egy-két hiba most is becsúszott, de igyekeztem ezeket korrigálni. Jól éreztem magam a pályán.

– Az első után jöhet a második. Beszéltek már a folytatásról a szövetségi kapitánnyal?
– A mérkőzés után erről nem beszéltünk Egervári Sándorral. Úgy gondolom, ha jó teljesítményt nyújtok a klubcsapatomban, akkor a válogatottnál is számítanak majd rám. Ha jól teljesítek, akkor várhatóan ismét meghívót kapok a keretbe.

– Mikor csatlakozott a győri társaihoz?
– Csütörtökön már edzésbe álltam Győrben, készülünk a vasárnapi, Újpest elleni rangadóra. Hazai pályán nem lehet más a célunk, mint a három pont megszerzése. Nagyon bízom benne, hogy folytatódik a szünet előtti jó sorozatunk, és kitart még jó sokáig.

Olvasói sztorik