NB I

Pályafutása legjobb éve

Pátkai Máté szerint hatással volt a teljesítményére, hogy az ETO-nál nagyon könnyen befogadták.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Klubváltás, gyermekáldás, őszi remeklés a Győrrel, válogatott-debütálás. Kétségkívül mozgalmas és nagyon sikeres évet tudhat maga mögött Pátkai Máté. A 24 középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a ligaválogatott elmaradt egyiptomi kirándulásáról, az ETO sikereiről, a válogatottbeli bemutatkozásáról és a téli szünet időszakáról is.

– Mennyire bánja, hogy a múlt héten elmaradt a ligaválogatott egyiptomi edzőtáborozása?
– Készült mindenki, bár nekem volt egy kisebb problémám – kezdte Pátkai Máté. – Úgy gondolom, mindenképpen csalódás, hogy nem tudtunk kiutazni. Jó lett volna egy összetartás a válogatott-közeli játékosok számára, hogy mindenki megismerje a nemzeti csapat játékrendszerét, megismerjük egymást, és a két edzőmeccs is jó erőpróba lett volna.

– Mit tekint az idei esztendő legnagyobb sikerének? A debütálását a válogatottban, vagy a remek őszi szezont a Győrrel?
– Nem szeretnék semmit kiemelni. Mindkettő ugyanolyan fontos. Év elején kerültem Győrbe, és mindjárt a kezdőcsapatban találtam magam. Örömmel fogadtak, mindenki nagyon segítőkész volt, ez sokat jelentett számomra. A beilleszkedéssel nem is volt problémám, hiszen már a legelején befogadtak. Az ősz is jól sikerült, bár egy vereséggel és egy döntetlennel kezdtük a szezont, de szép lassan összerázódtunk, és éretten játszottunk. Ennek is köszönhető talán, hogy meghívót kaptam a válogatottba, és be is mutatkozhattam, ráadásul egy világbajnoki selejtezőn. Aztán pedig egy barátságos találkozón is pályára léphettem. Szóval mindent összevetve elég sikeres évet zártam, úgy gondolom, elégedett lehetek, bár jövőre jó lenne még szebbet produkálni.

– Kijelenthető, hogy az idei volt pályafutása legjobb éve?
– Igen, úgy gondolom, hogy mindenképpen, ezt túlzás nélkül állíthatom.

– Mivel tölti a futballmentes időszakot?
– Ez az időszak a regenerálódásé, és a kikacsolódásé lesz. Minél több időt akarok családi körben tölteni. Kislányunkkal, Rékával ez lesz az első karácsonyunk. Persze az ő nagyszüleihez, azaz a párom, és az én szüleimhez is el fogunk utazni, és a barátokkal is összefutunk majd. A főszerep tehát a pihenésé lesz, de azért megkaptam a magam kis penzumát, ami az egyéni munkát illeti, úgyhogy teljesen azért nem állhatok le az edzésekkel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik