NB I

Litsingi távollétében is vezet

Coulibaly már 18 gólnál jár, de Diósgyőrben hat találattal is lehet vezetni a házi góllövőlistát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy fordulóval a bajnokság vége előtt a Rangadó.hu most annak járt utána, melyik csapatban ki vezeti a házi góllövőlistát. A legnagyobb érdekesség, hogy Kecskeméten az a Francis Litsingi áll az élen, aki télen átigazolt a cseh Teplice csapatához.

Nem csak a Debrecen, de az egész NB I góllövőlistáját Adamo Coulibaly vezeti. A francia csatár már 18 találatnál jár, az utóbbi két hónapban ráadásul hétszer volt eredményes. 15-ször Böde Dániel, a Ferencváros „tankja”, kiegyensúlyozottságára jó példa, hogy ősszel és tavasszal is majdnem ugyanannyiszor volt eredményes (nyolc és hét gól). A bajnokság góllövői közül a harmadik helyen áll az újpesti Kabát Péter (13), de neki az őszi idénye volt erősebb, akkor tízszer volt eredményes. Nemanja Nikolics (Videoton) és Varga Roland (Győr) is tucatnyi gólnál tart, és vezeti csapata házi góllövőlistáját, utóbbi inkább a bajnokság első felében volt elemében.

Összesen tízszer, de tavasszal csak egyszer volt eredményes Délczeg Gergely, a Honvéd csatára, igaz mostanában nem is kap annyi szerepet. Habár szintén tíz gólnál jár, csak hármat szerzett pécsi színekben Simon Attila, így a baranyaiaknál az egyaránt hatgólos Wittrédi Dávid és Miroslav Grumics vezet. A paksiaknál Lázok János jár az élen kilenc góllal, igaz, neki az Újpest ellen lőtt mesternégyese sokat nyom a latban.

Nyolcgólos az MTK motorja, Kanta József, aki nem csak a csapat irányításából, de a gólszerzésből is kiveszi a részét. Szintén nyolcnál tart Goran Marics, bár a Pápa tavaszi teljesítményéről mindent elmond, hogy a szerb-spanyol támadó csak egyszer volt eredményes a téli szünet után. Nyolc-nyolc találattal vezeti csapata góllövőlistáját Oláh Lóránt (Kaposvár) és Németh Norbert (Eger) is.

Télen a cseh Teplicéhez igazolt, de hét góllal még mindig vezeti a kecskeméti góllövőlistát a kongói Francis Litsingi. Ugyanúgy hét gólnál tart Radó András a Haladásból. A fiatal csatár több hónapig gólképtelen volt, viszont ez elmúlt bő egy hónapban ötször is eredményes volt. Melczer Vilmost az Eger ellen szerzett büntető-mesterhármasa repíti a siófoki góllövőlista élére, amit hét góllal vezet. Diósgyőrben hat találat is elég a listavezetéshez, ott viszont két játékost is találunk, hiszen Tisza Tibor és José Luque is ennyiszer örülhetett saját góljának.

Olvasói sztorik