NB I

Nem esett messze az alma?

Nem véletlen vezetéknév-azonosságok nyomában! Híres magyar focisták fivérei alacsonyabb osztályban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rokonok. De ezúttal nem úgy, ahogy annak idején Móricz Zsigmond megírta… A Rangadó.hu legújabb összeállítása olyan játékosokról szól, akik alsóbb ligákban fociznak, de nem kell a szomszédba menniük, hogy példaképet találjanak maguknak, elég, ha körülnéznek a gyerekszobában, hiszen ott a tesó! Számos példát találunk arra, hogy egy sikeres, közismert labdarúgó öccse, esetleg bátyja úgyszintén futballozik, de nem azonos szinten, csupán a területi bajnokságban. És akkor még nem beszéltünk az apukákról és a gyerekekről…

Lovrencsics Balázs

Lovrencsics Gergő három évvel fiatalabb öccse a testvéréhez hasonlóan Gödöllőn kezdett focizni, majd az akkoriban NB III-as Budafok ifjúsági csapatához került. 17 évesen a Pest megyei másodosztályú Kerepesben lépett először pályára a felnőttek között, utána újra Gödöllőn, majd az NB II-es Vác együttesében szerepelt, tavaly február óta pedig a harmadosztály Mátra-csoportjában szereplő Maglódi TC játékosa. Abszolút alapembernek számít, a jelenlegi szezonban eddig minden meccsen kezdő volt, és 12 gólnál jár. Párhuzamosan játszik az élvonalbeli Gödöllői Bikák teremlabdarúgó-csapatában is, amelynek színeiben eddig tízszer volt eredményes.

– A bátyám teljesen más utat járt be fiatal labdarúgóként, mint én. Nekem még sokat kell dolgoznom, de talán három-négy év múlva én is első osztályú játékos lehetek. Érzek magamban annyit, hogy feljebb lépjek. Az álmom természetesen az NB I – mondta tavaly áprilisban Lovrencsics Balázs.

Böde István

Korábban a Paks, jelenleg pedig a Ferencváros kiváló csatára Böde Dániel, aki a közelmúltban már a válogatottban is bemutatkozott, sőt gólt is szerzett. Négy évvel idősebb bátyja, Böde István sem oda való, ahol jelenleg játszik, tehát a Tolna megyei másodosztály Keleti-csoportjában szereplő Madocsa SE csapatába. Hogy többre hivatott, arról az elképesztő góltermése árulkodik: az előző szezont 41 találattal zárta, a jelenlegi bajnokságban pedig 21 mérkőzés után már ötvennél jár!

Civilben a Paksi Atomerőműben dolgozik forgácsolóként, remek fociteljesítményével pedig elérte, hogy nem csak az öccse miatt emlegetik és írnak róla. 2010 októberében az origo.hu is interjút készített vele, korábban szerepelt az RTL Klub Fókusz című műsorában, majd a dunaföldvári tévé is közölt róla egy riportot.

Azt mondta, nincs különösebb titka, csupán annyi: ha helyzetbe kerül, koncentrál. Kivételes gólérzékenységét talán profiként is kamatoztathatta volna, ám ennek most már aligha jön el az ideje: „Már egy kis felesleg is van rajtam, úgyhogy ez nem kerül szóba, áprilisban pedig megszületett a lányom, azóta pláne nem.”

Karrierje során a megye egyes Dunaföldvárban játszott a legmagasabb osztályban, ám ez csupán egyéves kitérőt jelentett a madocsai évek közben. Az alsóbb régiókban viszont elképesztően eredményes: pályafutása során már több mint háromszáz gólt lőtt, célja, hogy átlépje az ötszázas álomhatárt. Erre minden esélye megvan, elvégre már háromszor is volt gólkirály, három éve például 61 találattal, ami a megyei ligákban is kiemelkedő teljesítménynek számít.

Ivancsics Detre

A Budapest Honvédban játszó (illetve mostanság inkább nem játszó) Ivancsics Gellért öt évvel fiatalabb öccse az NB III Bakony-csoportjában szereplő Répcelaki SE-t erősíti. Ő is alapember, hiszen eddig 22 bajnokin lépett pályára kezdőként.

– Valóban nem zártam ki ennek a lehetőségét, de ehhez még nagyon sokat kell edzenem, fejlődnöm és alázattal futballoznom. Persze, nem árt egy kis szerencse, de ahhoz is nagyon sokat kell tennem – válaszolta a jobbszélső arra a kérdésre, hogy szeretne-e később magasabb osztályban játszani. Korábban egyébként Sopronban és Bükön is focizott.

Szalai Vilmos

A német Mainz, illetve a válogatott csatára, Szalai Ádám négy évvel fiatalabb öccse a Ferencvárosban nevelkedett, de az Újpestben vált NB II-es játékossá. A 21 éves védő az őszi idény végére vált a Mezőkövesd egyik biztos pontjává, tehát az élvonalba való feljutásnak ő is tevékeny részese volt.

– A lehető legjobb a viszonyunk, minden nap beszélünk egymással – mesélte Szalai Vilmos a bátyjáról. – Amikor csak lehet, kimegyek hozzá és akkor persze a meccseire is ki szoktam menni. De a tévében mindig megnézem őt. Nyáron, amikor kint voltam nála, még az edzéseire is elmentem, igaz, ő is mindig kijön az enyémre, ha Magyarországon van. Természetesen tanácsokat is szokott adni és nagyon sok mindenben segít.

Laczkó János

Az Olaszországban játszó Laczkó Zsolt egy évvel idősebb bátyja az NB II-es Szeged 2011 védője, de többször játszott a csongrádiak fiókcsapatában, a megyei első osztályú Kiskundorozsmában is.

A Laczkó-testvérek édesapja is futballista volt Szegeden, nem meglepő tehát, hogy János is a SZEAC-ban lett igazolt játékos. Később Budapestre került, és a Ferencváros utánpótlásában folytatta, később az NB III-as Dabas, újra a Szeged, illetve az angol alacsonyabb osztályú Harrogate Town következett. Érdekesség, hogy tavaly megszerezte az UEFA edzői B-licencét.

– Mivel a testvérem, így elég sűrűn beszélünk egymással, szerintem ez minden normális családban így van. Általában telefonon vagy Skype-on beszélünk, leginkább a meccsek előtt vagy után – mesélt egy interjúban öccséről, Zsoltról.

Völgyi Roland

A bajnok Győri ETO védője, Völgyi Dániel három évvel idősebb bátyja 2010-ben második lett a Csongrád megyei első osztály góllövőlistáján, hiszen 28 alkalommal volt eredményes, de jelenleg csak vergődik. Tavaly nyár óta az Ásotthalom játékosa, de csak négy meccsen lépett pályára csereként. Karrierje során mindig szegedi, vagy környékbeli csapatokban játszott. A csúcsot az NB III Alföld-csoportja jelentette, a Tisza Volán színeiben. 2010 őszén az ő góljával búcsúztatták a Magyar Kupában az akkoriban éppen élvonalbeli Szolnoki MÁV-ot.

Babos Ádám

A holland NEC Nijmegen (hamarosan a NAC Breda) kapusának másfél évvel fiatalabb öccse korábban számos klubban szerepelt védőként: MTK, Bicske, Érd, Tatabánya, Vác, Diósgyőr, Újpest, Siófok, Kispest, Kecskemét, Soroksár, Százhalombatta, de 2007-ben megállapodott, azóta a Budapest-bajnokság első osztályában játszó Unione FC-t erősíti.

Márkus Miklós

Márkus Tibor a Ferencváros, a Nyíregyháza, a Tatabánya, a Paks, a Budaörs, a Biatorbágy és a Szigetszentmiklós korábbi csatára, aki korábban Finnországban és Cipruson is játszott. A Tatabánya színeiben 2005-ben NB II-es gólkirály volt 37 találattal, jelenleg pedig az NB III Alföld-csoportjában szereplő Soroksárt erősíti. 11 és fél évvel fiatalabb öccse régebben az Újpest és a REAC csapatainál is megfordult, aztán a Budakalász következett, jelenleg pedig az RTK-Vasló játékosa, de a harmadosztálytól biztosan búcsúzó XVII. kerületi együttesben nem jut előrébb a kispadnál.

A Bozsik-testvérek

A korábbi szövetségi kapitány, Bozsik Péter nagyobbik fia, József az NB III-as Sárisáp-TASK játékosa, és éppen az édesapja az edzője. Öccse, Bozsik Gergely tízéves korában Zalaegerszegen lett igazolt játékos, most pedig a megyei első osztályú Oroszlány játékosa.

Dzsudzsák András

Az orosz Dinamo Moszkva és a magyar válogatott népszerű középpályásának az édesapja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei másodosztályban szereplő Nyírlugosi SE edzője.

Id. Koman Vladimir és Bori Gergő

Az ungvári születésű, de Szombathelyen nevelkedett válogatott játékos édesapja a Vas megyei első osztályban szereplő Petőfi SE Vasszécseny edzője. Ugyanebben a csapatban focizik Bori Gábor öt évvel fiatalabb öccse, Gergő.

A Holman-család

Holman Dávid a közelmúltban mutatkozott be a Ferencváros felnőtt csapatában. Az ő egyik bátyja, ifj. Holman József a Nógrád megyei első osztályban szereplő Érsekvadkert edzője, a másik bátyja, Tamás pedig ugyanott csatár. Az előző szezont például 22 találattal zárta. Az egyesület elnöke egyébként nem más, mint az édesapjuk, id. Holman József.

A Stieber-család

A német Bundesligából kieső Greuther Fürth játékosa, Stieber Zoltán édesapja, Stieber József a Vas megyei első osztályban szereplő Büki TK edzője. Németországi légiósunk tíz évvel idősebb bátyja, Stieber Gábor a Vas megyei másodosztályú Szentpéterfai SE balhátvédje. Korábban megfordult a magyar másod- és harmadosztályban is, hiszen volt a Hévíz, a Celldömölk, az Ajka és a Bük játékosa, sőt a német hatodik vonalban szereplő SG Mulheim Karlich csapatában is játszott.

Császár Imre

Az MKB Veszprémből a Paris Saint Germain csapatához távozó magyar válogatott kézilabdázó, Császár Gábor két és fél évvel idősebb bátyja a Vas megyei másodosztályban szereplő Kenyeri labdarúgója.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik