NB I

Itt van még a Diósgyőr!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pécsi MFC – Diósgyőri VTK 2-1

Lőrincz Emil, Pécs: – Az első félidőben jól játszottunk, kettő-nullra vezettünk. A második játékrészben meglátszott a Diósgyőr tudásbeli fölénye, de csapatként szervezetten működtünk, csúsztunk-másztuk a sikerért. Nehéz volt, valóban nehéz volt. Beszéltünk arról, hogy végig koncentrálnunk kell. A gyors gólunkra nem lehetett előre készülni, nem lehet az ilyet gyakorolni. A Diósgyőr találata is hasonló volt, éppen csak kijöttünk a szünetről, nem lendültünk még bele, figyelmetlenségből kaptuk azt a gólt. A hozzáállásunkkal elégedett vagyok, mint mondtam, az első félidőben kétszer is eredményesek voltunk, a másodikban pedig az alázat, a munka dominált.

Kovac Zoltán, Diósgyőr: – Először is gratulálok a Pécsnek! Az elsőtől az utolsó percig hittek magukban. Mi a második gól után kezdtünk el focizni, ez nem volt elég. Vasárnap próbáljuk helyrehozni a hibánkat. Veszélyesek voltak a pécsi kontrák, de így is sok helyzetünk volt, kettő-kettő vagy kettő-három is lehetett volna a végeredmény. Személy szerint örülök Rudolf Gergely góljának, de nem nyertünk, rúghatott volna még párat. Jövő vasárnap meg akarjuk mutatni a szurkolóinknak, hogy itt vagyunk még.

Kecskeméti TE – Videoton 1-5

Horváth Ferenc, Kecskemét: – Dávid ma nem győzte le Góliátot, de legalább nem bújtunk a pajzsunk mögé. Az első játékrészben egyetlen pontrúgását sem tudta gólra váltani a Videoton. A második félidőből nem emlékszem tőlük helyzetre, csak pontrúgásokból voltak eredményesek. A vereség ellenére büszke vagyok a csapatomra, dicsőség számomra velük nyerni, és veszíteni is. Nem számítottunk ilyen körülményekre, szerkezetet is kellett váltanunk. A Videotonnak akkor állt meg a labda a vízben, amikor kellett, nekünk akkor csúszott tovább, amikor nem.

José Gomes, Videoton: – Nehéz pályán játszottunk, sok volt a víz a játéktéren. Másra készültünk, de alkalmazkodnunk kellett a körülményekhez, megpróbáltunk hosszú labdákkal, pontrúgásokkal veszélyeztetni, és ez sikerült is. Erről a mérkőzésről ennyit szeretnék mondani. Azt viszont szeretném hozzátenni, nem hagyhatjuk, hogy futballpályákon megtörténjen az, ami a Győr elleni kupavisszavágón megtörtént. Eddig az MLSZ válaszára vártunk, azért nem nyilatkozunk az ügyben, azonban azok után, hogy a szövetség egy „ne történjen meg még egyszer” figyelmeztetéssel tudta le az esetet, fontosnak érzem, hogy megszólaljunk. Biztonsági emberek fenyegették, lökdösték a játékosainkat. Ha ez ügyben a szövetség nem tesz semmit, akkor legközelebb is ugyanígy előfordulhat ilyen eset, ami nagyon veszélyes lehet az egész magyar labdarúgás számára. Mindent meg kell tennünk, hogy ilyen többé ne forduljon elő.

Debreceni VSC – Ferencvárosi TC 2-3

Kondás Elemér, Debrecen: – Nagyon jó mérkőzést láthattunk. Olyan gólokat kaptunk, amilyeneket nem szabadott volna. A kiállítással nehéz helyzetbe kerültünk, de a játékosaimra egy rossz szavam nem lehet, becsülettel küzdöttünk. Nem éreztem a hazai pálya előnyét. A Ferencvárosnak két tizenegyesért járt két sárga lap, mi meg kaptunk nyolcat. Úgy játszottunk, hogy szeretnénk dobogósok lenni, egyenlőre úgy néz ki, ez nem fog sikerülni.

Ricardo Moniz, Ferencváros: – Tizenkét év után tudtunk nyerni Debrecenben, ez is mutatja, hogy jó úton járunk, fejlődik a csapat. Tudjuk, hogy a dobogó már érhető el számunkra, de szerettük volna megmutatni az elmúlt évek legjobb csapata ellen, hogy mi is vagyunk olyan jók, mint ők. Volt lehetőségünk a 4-1-re is, de ziccereket rontottunk, így nem sikerült nagyobb előnyre szert tenni. Jobban ki kell használni a helyzeteinket, hogy sikeres csapat legyünk.

Bp. Honvéd – Egri FC 3-0

Marco Rossi, Honvéd: – Elsősorban köszönetemet szeretném kifejezni az Egernek, hogy kiálltak a mai mérkőzésre, és végig becsületesen küzdöttek. A fair play kiemelt fontosságú a sportban, még egyszer köszönjük! A mai meccs előtt tudtuk, hogy egy védekező felfogásban pályára lépő csapat lesz az ellenfelünk. A labda gyors járatásával igyekeztünk feltörni a védelmüket, ez végül több alkalommal is sikerült. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel. Természetesen már gondolunk az Európa Ligára, de hátra van még egy meccsünk. Jövő héten is végig keményen kell dolgoznunk, de nagyon fontos, hogy most már a saját kezünkben van a sorsunk!

Vojtekovszki Csaba, Eger: – Először is gratulálok a Honvédnak, egy nagyon jó csapat volt az ellenfelünk a mai napon. A lehetőségeinkhez mérten egy ideig jól tartottuk magunkat, azonban amikor már fogyott az erőnk, kijött a nagyobb tudáskülönbség. Úgy néz ki, hogy a tulajdonosi viszonyok rendeződtek, a korábbi szakmai stábbal is sikerült megegyezésre jutni. Jelenleg megbízott edzőként irányítom a csapatot, a megbízatásom egyelőre az utolsó két mérkőzésre szól.

Győri ETO – MTK 1-0

Pintér Attila, Győr: – Nagyon keveset tudtam a fiammal lenni ebben az idényben, hiszen folyamatosan a csapat sikeréért dolgoztunk. Szerettünk volna tartalékosan is szépen elbúcsúzni a közönségünktől. Már a Fradi elleni mérkőzés után is volt ünneplés, de a mai éremátadó után is lesz biztosan.

Kaposvári Rákóczi – MVM-Paks 1-0

Prukner László, Kaposvár: – Ahogy a mérkőzés előtt is elmondtam, nekünk most az eredmény volt a fontos. Örülök, hogy nagy küzdelemben megszereztük a győzelmet. Komolyabb értékelésbe felesleges lenne belemenni, minden más csak belemagyarázás lenne. A csatársorban nem volt előre eltervezve a váltás, de elfáradtak a támadóink a labdaüldözésben, ezért váltottunk.

Tomiszlav Szivics, Paks: – Képességbeli okai vannak a vereségünknek. Küzdöttünk, hajtottunk, de képtelenek voltunk gólra váltani a helyzeteinket. Az első félidőben olyan labdakezelési hibákat vétettünk, amit egyszerűen nem engedhetünk meg magunknak. Olyan csapatot akarok, amely nem tíz, hanem két-három helyzetből ér el találatot. A kapott gólunk nem vicc-, hanem rajzfilm-kategória volt. Lesz időnk a szezon átgondolni a dolgokat.

Lombard Pápa – FGSZ Siófok 0-1

Kovács László, Pápa: – Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy terveztük, hagytuk az álmos iramot, és adtunk olyan hatvan percet a Siófoknak. Utána kezdett el játszani a csapat úgy, ahogy már az első perctől kezdve kellett volna, akkor viszont már Fortuna büntetett minket, mert két óriási helyzetünk is kimaradt. Nekünk még mindig van esélyünk ugyanúgy a bennmaradásra, de ehhez meg kell vernünk a Diósgyőrt.

Horváth Károly, Siófok: – Minden elismerésem az összes játékosomé, elhoztam mind a huszonnégyet, hiszen az ördög nem alszik, mindenre felkészültünk, de szerencsére semmi nem történt az utazás alatt. Egy óriási álmunk teljesült a mai győzelemmel. Minden elfogultság nélkül mondom, hogy most lettünk igazi csapat, ez akkor is megmutatkozott, mikor tíz emberre fogyatkoztunk. Köszönöm a fiúknak a nagyszerű teljesítményt!

Újpest – Haladás 0-1

Marc Leliévre, Újpest: – Edzőként az volt a dolgom, hogy védjem a játékosaimat és a csapatomat. Most viszont el kell mondanom, hogy harminc százalékuk nem NB I-es szintű. Ami a meccset illeti, gratulálok a Haladásnak. Balajcza Szabolcsnak csak a hatvanadik perc környékén kellett először védenie, de nekünk is csak két helyzetünk volt a labdabirtoklási fölény ellenére… Ez is elgondolkodtató. Duchatelet úrral is beszéltem már a találkozó után, bízom benne, hogy átgondolja azt, amit mondtam neki.

Artner Tamás, Haladás: – Túl kellett élnünk az első tizenöt percet, ez nehéz volt. Volt egy nagy ziccere az Újpestnek, de utána szerintem rendben voltunk. A győzelemért jöttünk ki a második félidőre, a cserék is ennek érdekében történtek. Szakály Attila beállása nagyot lendített a csapaton. Uraltuk a meccset, bár az utolsó passzok nem mindig sikerültek. Radó András helyzetére viszont mindig lehet számítani, most is sikerült a végén értékesítenie egyet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik