NB I

Coulibaly visszatér Franciaországba

A DVSC gólkirálya azt nyilatkozta, idén nyáron elhagyja hazánkat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Franciaországban folytatná pályafutását Adamo Coulibaly. A DVSC gólkirálya erről a France Bleu oldalon olvasható interjúban beszélt. A magyar élvonal tavalyi gólkirálya a Siófoknak lőtt mesterhármasával idén is vezeti a rangsort, de hamarosan lejáró szerződését nem akarja meghosszabbítani, és elsősorban családi okok miatt visszatérne Nyugat-Európába.

Coulibaly-nak korábban is voltak különböző kihágásai, késései, de ilyen tekintetben az idei félkészülés sikeredett a leginkább emlékezetesre. Januárban megbüntették, majd állítólagos gyenge fizikai mutatói, teszteredményei miatt egy ideig kihagyták a csapatból. A nagy kibékülés azzal zárult, hogy a felek a kölcsönös megbékélés mellett a szerződéshosszabbításról is beszéltek. Nos, úgy tűnik, utóbbiból nem lesz semmi…

A francia csatár ugyanis azt nyilatkozta néhány nappal ezelőtt, hogy lejáró szerződését idén nyáron nem kívánja meghosszabbítani.

– Korábban volt még esély rá, de végül nem így alakult a történet, amely hamarosan véget ér – nyilatkozta Coulibaly. – Voltam fent és lent is Debrecenben, összességében egy nagy kaland volt itt futballozni. Sok jó dologgal találkoztam Magyarországon, ahol eleinte nem volt könnyű beilleszkedni, de jó döntést hoztam, amikor ideigazoltam, hiszen játszhattam a Bajnokok Ligájában ás az Európa Ligában is. Franciaországba akarok menni, az az első számú célom. Belgium és Magyarország után szeretnék közelebb lenni a családomhoz. Megfontoljuk majd az ajánlatokat és a lehető legjobb megoldást fogjuk választani.

Hogy ezt honnan veszi, nem tudjuk, de a jelek szerint meglehetősen szerénytelen csatár kijelentette, amikor manapság a Debrecenről beszélnek, elsősorban róla beszélnek…

– A színvonal a francia első és másodosztály között mozog nagyjából, sok itt a technikás futballista, az edzéseken is a támadójátékon van a hangsúly – mesélte Adamo Coulibaly. – Erős európai csapatokkal is képesek vagyunk felvenni a versenyt. A bajnokság fejlődik és befektetők is érkeztek az itteni fociba, bár az első számú sportág itt a vízilabda. Nem könnyű külföldiként helyt állni itt, de szerintem nekem sikerült. Ha nem szerzel gólokat, nem beszélnek rólad, de szerencsére nekem Európában is sikerült letennem a névjegyemet. Nem hiszek a középszerűségben. Elterveztem valamit, amikor idejöttem és sikerült is megvalósítanom.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik