NB I

Nagy fordulat Coulibaly-ügyben!

A fegyelmi mellé szerződés-hosszabbítási ajánlatot is kaphat a DVSC renitens francia csatára?

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A debreceni klub vezetői hétfőn mindenképpen pontot akartak tenni Adamo Coulibaly ügyére. Róka Géza klubigazgató elmondta, kiderült számukra, hogy a sajtóban megjelent hírek, illetve a francia csatárnak tulajdonított kijelentések – a játékos elmondása szerint – nem minden pontban úgy történtek, ahogy az megjelent.

– Coulibaly nem egyszerű személyiség, az elmúlt három és fél évben hasonló problémák előfordultak vele, amit sikerült a klubnak és a játékosnak közösen megoldania. Most is ez történt – magyarázta a DVSC honlapján a klubvezető. – Azt várjuk tőle, hogy teljes intenzitással vesse magát munkába az edzéseken és a mérkőzéseken. A viselkedésében a mai napon komoly változást tapasztaltunk, ami lehetővé tette az ügy ilyen módon való lezárását. Coulibaly ma délután elkezdi az edzéseket, interjút a klubbal való egyeztetés alapján a szerződése hátralévő időszakában engedély nélkül nem ad.

Mivel a játékos az újságban megjelent nyilatkozatoktól függetlenül is megszegte a szerződését, Róka Géza szerint közel álltak ahhoz, hogy felbontják a szerződését, de viselkedésében és hozzáállásában komoly változást tapasztaltak nála, ezért „csak” fegyelmit kapott, amely alapján a következő legkisebb szerződésszegésnél azonnali hatállyal egyoldalúan felmondja a klub a megállapodását.

A klubigazgató elárulta, ha Coulibaly hozzáállása az edzéseken és a mérkőzéseken megfelelő lesz, ajánlatot tesznek neki a nyáron lejáró szerződése meghosszabbítására!

Adamo Coulibaly kijelentette, soha nem állította, hogy két hónapja nem kapott fizetést, mert az anyagiakkal mindig minden rendben volt, tehát időben megérkezett a pénze.

– Rengeteg sikert értem el a Lokival. Sok találatot szereztem, gólkirály lettem, játszhattam a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörében, ami hatalmas élmény volt számomra – magyarázta a francia csatár. – Nem csak a várostól és a DVSC-től, hanem a szurkolóktól is sokat kaptam. Az újságban megjelentek talán nem ezt sugallják, de nincs gondom a vezetőkkel. Az edzőkkel és a csapattársakkal is jól kijövök. Mivel jól érzem magam Debrecenben, szeretnék a klubbal megállapodni a jövőmmel kapcsolatban.

Olvasói sztorik