Hírek

Coulibaly a kanadai táblázat élén

A Debrecen bajnokcsapatának gólkirálya a kanadai táblázaton is első lett.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt idényben 272 játékos jegyez legalább egy gólt vagy gólpasszt a 495 pályára lépőből – áll a HLSZ összeállításában.
A klasszikus gólpasszokon kívül asszisztnak számoljuk azokat a labdaérintéseket, eseményeket is, amikor egy játékos kiharcolt egy büntetőt, vagy szabadrúgást, amiből közvetlenül gól született (kivéve, ha a sértett szerezte a találatot is), továbbá akkor is elszámoljunk a gólpasszt, ha az illető lövésébe beleért egy védőjátékos, és úgy került a labda a későbbi gólszerzőhöz. Eredményességben ebben az évben Coulibaly utolérhetetlen volt.
Gólpasszok tekintetében hárman, José Luque (Diósgyőr), Gyurcsó Ádám (Kecskemét, Videoton) és Radó András (Haladás) voltak a legtermékenyebbek, mindnyájan 11-11 alkalommal teremtettek kihagyhatatlan helyzetet. A góllövőlistán Adamo Coulibaly (Debrecen) volt a legjobb 20 találattal, őt Nemanja Nikolics (Videoton, 19) és Lencse László (Kecskemét, 15) követi. A kanadai táblázaton Coulibaly (26 pont), Nikolics (23 pont), Lencse és Luque (20-20 pont) voltak a legjobbak.

Olvasói sztorik