NB I

Nem találnak fogást rajtuk

Halmosi Péter a hétvégén volt klubja, a Debrecen ellen játszik, de szerinte hazai pályán senkitől nem kell félniük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nincs könnyű sorozatban a Szombathelyi Haladás, amely a közelmúltban a bajnoki mezőny legerősebb csapataival csapott össze, és a szériának még nincs vége. A Ferencváros, a Videoton és az MTK után vasárnap a Debrecennel mérkőznek a szombathelyiek. A rutinos középpályás, Halmosi Péter a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, szerinte eddig nem okoztak csalódást, és ez nagyban köszönhető a nehezen áttörhető védelmüknek.

– Három komoly csapattal találkoztunk, hiszen ha a helyezésüket és az elmúlt meccsek eredményeit nézzük, akkor láthatjuk, hogy erős gárdákról van szó – kezdte a 35-szörös válogatott balszélső. – Ennek ellenére egyik alakulat sem játszott le minket, sőt mondhatom, hogy a Fradi és a Vidi ellen is nekünk voltak nagyobb helyzeteink. A Videoton persze uralta a mérkőzést, de a nagyobb ziccerek előttünk adódtak, főleg a második félidőben. Azt gondolom, egyik meccsen sem okoztunk csalódást. Nagyon egységes a csapat, mindenki tudja, mi a feladata, és szerencsére az MTK ellen ez ki is jött. Bízom benne, hogy a következő találkozókon is ki fog jönni, hiszen minden összecsapáson van a három-négy százszázalékos ziccerünk. Ha ezeket be tudjuk rúgni, akkor nem lehet gond, mivel azt lehet látni, hogy a csapat védekezése egész évben kiváló. Nehéz ellenünk mit tenni, nem nagyon találnak fogást rajtunk.

– Vasárnap a DVSC látogat a Rohonci útra, mit vár az összecsapástól?
– Ugyanúgy készülünk, mint minden mérkőzésre. A Debrecen most nincs olyan kirobbanó formában, ezt a tavaszt nem úgy kezdték, ahogy kellett volna. A Loki azért mégis Loki, jó játékosok alkotják a csapatukat, bár idén kicsit akadozik náluk a gépezet. Hazai pályán nekünk senkitől nem kell félnünk, győzni szeretnénk. Itthon mindenkit meg kell vernünk, ehhez pedig be kell rúgnunk a helyzeteinket.

– Korábban szerepelt a DVSC együttesében, hogy emlékszik vissza az ott töltött néhány évre?
– Három és fél évet töltöttem Debrecenben, ezalatt háromszor nyertem bajnokságot, kétszer Szuperkupát. A legnagyobb sikereimet ott értem el, és onnan tudtam külföldre igazolni, ezért rosszat nem tudok mondani. Nekem a második otthonom a város, a klub és az egész közeg is, úgyhogy ha Debrecenről van szó, akkor azért el tudok érzékenyülni. Az igazi otthonom azonban Szombathely és a Haladás, és a hétvégén nekünk kell nyerni.

– Mit szól ahhoz, hogy idén a Loki nem teljesít olyan meggyőzően, mint az elmúlt években?
– Valamiért akadozik náluk a gépezet, nem tudom, hogy ez miért lehet. De ha azt nézzük az elmúlt tíz évben a Debrecen uralta az egész magyar labdarúgást, ezért törvényszerű, hogy néha jönnek ilyen hullámvölgyek. Remélem, hogy ebből minél előbb ki tudnak jönni, és jövőre újra a bajnoki címért küzdenek.

– A Haladáshoz hasonlóan több élvonalbeli klub is bátran nyúlt a magyar fiatalokhoz, valóban ez a járható út?
– Ez a követendő példa, főleg azoknál csapatoknál, ahol nincs olyan nagy költségvetés. Úgy gondolom, az ilyen alakulatoknál ez a járható út. Természetesen a magyar futballnak is az tesz jót, ha minél több tehetséges fiatal tud bemutatkozni az NB I-ben. Ehhez a fiatalok hozzáállására is szükség van, nagy alázattal kell csinálniuk a dolgukat, ezt néhányan így is teszik, de azért vannak kivételek. Rengeteg fiatal megelégszik azzal, hogy bemutatkozott az élvonalban, aztán meg is nyugodott, ezt nem tartom túl jó hozzáállásnak.

– Mit gondol a Haladás fiataljairól?
– Embere válogatja, itt is van olyan, akinek nagyon jó a felfogása és alázattal van a futball iránt, de olyan is akad, aki nem annyira, neveket természetesen nem szeretnék említeni. Nagyon sok tehetséges srác van az akadémián, de a tehetség csak húsz százalék! A többi az alázat, az akarat és az elszántság. Ezeken múlik minden ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, és huzamosabb ideig jó teljesítményt tudjon nyújtani. Sok fiatal képes arra, hogy egy-két meccsen kimagasló produkciót nyújtson, de utána tíz találkozón meg észrevétlen marad. Hosszú távon nem erre van szükség, hanem arra, hogy kiegyensúlyozottan tudjon teljesíteni. Nem kell minden meccsen extrán játszani, viszont egy jó közepes átlagot tudni kell hozni.

– Kenesei Krisztián a tavasszal még nem lépett pályára az NB I-ben. Ön szerint hiányzik a rutinos csatár a Haladás támadószekciójából?
– Ez nem az én kompetenciám, nem is szeretném, és nem is nekem kell ezt eldönteni. Azt tudom, hogy a szakmai stáb a télen szeretett volna igazolni, de a klub költségvetése sajnos ezt nem engedte meg, úgyhogy abból kell dolgozni, ami van.

Olvasói sztorik