NB I

Kilenc éve nyeretlenül

A Ferencváros most sem tudott nyerni Szombathelyen: 0-0 lett a remek iramú rangadó vége.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 22. forduló
Szombathelyi Haladás – Ferencvárosi TC 0-0
Szombathely, 5500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Haladás: Rózsa – Schimmer (Búrány, 89.), Guzmics, Devecseri, Tóth P. (Gyurján, 81.) – Simon Á. (Ugrai, 58.), Fehér Z., Iszlai – Nagy G., Radó, Halmosi. Edző: Artner Tamás
FTC: Jova – Somália, Gyömbér, Besics, Sváb – Jenner, Csukics, Leonardo, Józsi, Perics (Orosz M., 72.) – Böde. Edző: Ricardo Moniz

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Fradi a legutóbbi, Eger elleni kezdőcsapatával állt fel Szombathelyen is. Az első perctől kezdve jó iramú és lendületes volt a meccs. A vendégek labdabirtoklási fölényben játszottak, de a szombathelyiek nem voltak megilletődöttek, valószínűleg számítottak erre, mert hibátlanul kezelték a helyzetet. Az első nagy lehetőségre a 19. percig várni kellett, ekkor Leonardo szenzációsan ment el a balszélen, az alapvonalról Perics elé tálalt, aki 11 méterről, senkitől sem zavartatva a kapu fölé lőtt. A 24. percben Leonardo beadását Rózsa Dániel éppen a berobbanó Jenner testére ütötte, de a labda a kapu fölé pattant.

Hallatott magáról a Haladás is, a 26. percben Radó András lőtt a kapu fölé. Négy perc múlva ismét a fiatal csatár fejelhetett, de ezúttal nem a kapu célozta, hanem a nagy helyzetben várakozó Halmosi Péterhez továbbított, de Józsi Györgynek sikerült mentenie. Az első félidőben komoly ziccer egyik oldalon sem alakult ki, és gól sem született.

Ahogy az első felvonás végén, úgy a második félidő elején is a Haladás tűnt aktívabbnak, a 48. percben Radó lőtt 14 méterről kapásból, de Jova Levente megfogta a labdát. Továbbra sem volt sok helyzet, de a mezőnyben lüktető iramú játék zajlott, ezért élvezetes volt a meccs. A hatvanadik percben senki nem bántotta Böde Dánielt, a Fradi mégis szabadrúgást kapott, de Jenner lövését magabiztosan védte Rózsa. A 68. percben Schimmer és Ugrai lőhetett volna kapura a tizenhatoson belülről, de egyikük sem járt sikerrel.

A 73. percben Csukics bombázott kapu fölé, ígéretes helyzetben. A 85. percben Jenner hajszálpontos passzát a becsúszó Böde óriási helyzetben nem érte el.

Az FTC legutóbb szinte napra pontosan kilenc éve, 2004. április 7-én győzött Szombathelyen, és ez a sorozat most sem szakadt meg, hiszen a mai találkozón nem született gól.

– A pontszerzés, illetve a mutatott fizikai teljesítmény dicséretes, a Fradi ellen hazai pályán is elfogadható eredmény – mondta a Rangadó.hu szakértője, Andorka Gábor, a Haladás és a Veszprém egykori kiváló kapusa. – Fizikailag jól felkészített csapatok küzdelmét láttuk, mindamellett jó néhány játékosnak a salakos pályán kellett volna szaladgálnia! A futball hiányzott, amitől a labdarúgásból játék lesz. Ez mindkét csapatra igaz. A kreativitás, az ötletesség, a játékosság hiányzott, amelyek miatt régen jó volt megnézni egy Haladás–Fradi rangadót. A küzdelemmel, a harcossággal és a futómennyiséggel nem volt gond, de ma labdarúgók voltak a pályán, a futballisták otthon maradtak…

Olvasói sztorik