Hírek

Gazdaságos és racionális Fradi-stadion

A szurkolók minél jobb kiszolgálása és a létesítmény fenntarthatósága is fontos volt a tervezésnél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Scheer Sándor, az FTC új arénáját építő Market Építő Zrt. vezérigazgatója szerint gazdaságos és racionális lesz az új létesítmény.

A cégvezető kedden, a Sport TV Mai helyzet című műsorában úgy fogalmazott: Fradi-szurkolóként azt érzi, egy álom válik valóra az új létesítménnyel, amely az állam segítségével 18 hónap alatt készül el.

– A profi labdarúgásban ma már elengedhetetlen feltétel, hogy egy csapatnak rendelkezésére álljon egy ilyen stadion – mondta Scheer Sándor, hozzátéve, hogy a tervezésnél két fő szempontot vettek figyelembe: a szurkolók minél jobb kiszolgálását, valamint a létesítmény fenntarthatóságát.

A vezérigazgató elárulta, a gyepszőnyeg a legújabb technikával készül, a fűmagot a magyarországi klíma sajátosságainak megfelelően fejlesztik ki, s mivel a pályát vetett fű borítja majd, játék közben nem szakadnak fel a gyeptégla-darabok, így a játéktér nem sérül.

– Ez egy racionális stadion lesz, a gazdaságosság érdekében pedig sok korszerű elem kerül beépítésre, például napkollektor vagy az esővíz-felhasználó rendszer – fogalmazott Scheer Sándor.

A vezérigazgató azt mondta, azért írták alá a szerződést az abban foglalt 65 millió forintos kötbérrel, mert az elmúlt 17 évben egyetlen beruházás esetében sem lépték túl a határidőt, az új Albert Stadion megépítése pedig számukra is kiemelt projekt, így biztosak abban, hogy a létesítmény időre elkészül.

– Számunkra összetettebb ez a munka, mint az eddigi feladataink, de piacvezető magasépítési cégként úgy gondoljuk, megvan minden képességünk ahhoz, hogy megfelelően megépítsük ezt az arénát – tette hozzá Scheer Sándor.

A Ferencváros új stadionjának alapkövét múlt csütörtökön tették le, majd közvetlenül ezután megkezdték a régi Albert Stadion bontási munkálatait.

Magyarország legnépszerűbb klubjának a tervek szerint 2014 őszére készül el az új stadionja, a csapat addig a Puskás Ferenc Stadionban játssza hazai mérkőzéseit.

Olvasói sztorik