NB I

Saját szurkolói verik a Haladás-fiatalokat!

Lefejelés Szombathelyen! A drukkerek állítólag azt mondták, hogy utálják az Illés Akadémiásokat!

Kapcsolódó cikkek

Nem az első eset…

A Haladás-játékosokra rájár a rúd saját városukban! Tavaly márciusban három fiatalt megvertek egy belváros közeli presszóban, és a nyugat.hu már akkor is azt írta, hogy nem az volt az első eset!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu értesülései szerint szombat este, a szombathelyi Romkert Club előtt bántalmazták Németh Máriót és Gyurján Mártont, az Illés Akadémia, illetve a Haladás két fiatal játékosát. Az eset további érdekessége, hogy az elkövetőek a Green White Army szurkolói csoport tagjainak mondták magukat.

A Rangadó.hu érdeklődésére Németh Márió felidézte a szombat este történteket.

– Volt egy kisebb összetűzés az egyik szórakozóhelyen, de megbeszéltük a dolgokat. Aztán amikor egyesével kimentünk az utcára, nyolcan körbeálltak miket. Szó szerint azt mondták, hogy utálják az Illés Akadémiásokat! Próbáltam őket nyugtatni, de nem lehetett. Volt egy lefejelés, de ezen kívül szerencsére nem került sor tettlegességre, csak szóváltásra – mesélte a Haladás fiatal középpályása.

Tisztelt rangadó.hu szerkesztősége!

A mai napon megjelentettek egy cikket, mely szerint az Illés Akadémia játékosait a Green White Army (GWA) szurkolói csoport tagjai bántalmazták egy szombathelyi szórakozóhely előtt. Ezen állításnak semmiféle valóságalapja nincs! A GWA tagjai soha nem bántalmazták az akadémiás focistákat! Önöket semmi más nem vezérelte a cikk megírásakor, mint a szenzációhajhászás! Meg sem próbálták felvenni a kapcsolatot a csoportunk tagjaival, lehetőséget adva véleményünk elmondására. Ezúton kérünk helyreigazítást és a csoport nevének tisztázását!
Azoknak pedig, akik a GWA névvel dobálóznak az éjszakában, azt üzenjük, hogy először nekünk mutatkozzanak be!
Tisztelettel:
Green White Army Haladás

Németh Márió tavaly november végén az élvonalban is debütálhatott, s az elmúlt hétvégén a Paks otthonában is pályára lépett.

– Úgy érzem, jól mutatkoztam be az NB I-ben. Próbálok mindig jól beszállni, de nem könnyű, mert sokkal nagyobb az iram, mint a másodosztályban. Eddig minden remekül megy, de még rengeteget kell fejlődnöm. Pakson állt a víz a pályán, de ahhoz képest jó iramú meccset játszottunk. Nehéz volt felpörögni, de a végén adtam egy százszázalékos gólpasszt Halmosi Péternek. Sajnálom, hogy nem ment be, mert mindez az utolsó percben történt, nem is tudtak volna válaszolni rá. Összességében itt is, ott is voltak lehetőségek, kiegyenlített meccs volt. Mindkét csapat nyerhetett volna, de igazságos a döntetlen – mesélte Németh Márió, aki szerdán is pályára lépett, mégpedig a Haladás U19-csapatában, amely előrehozott bajnoki meccsen a Nyíregyházát fogadta. A szombathelyiek 2-0-ra győztek, éppen az ő duplájával!

Műfüvön játszanak a fiatalok

Szombaton 16 órától rendezik a Haladás–Fradi rangadót, de ugyanaznap 16:30-ra lett kiírva a Haladás II – Csákvár NB II-es meccs is. A klubok hosszasan egyeztettek, több mint egy tucat e-mailt váltottak, és a sportszerűség elveit figyelembe véve kölcsönösen több időpontot felajánlottak a másik félnek. Egy olyan időpont volt, amely mindkét klubnak megfelelt, de azt meg az MLSZ nem hagyta jóvá. A vasárnap a Csákvárnak azért nem felelt meg, mert Bognár György vezetőedző nem tudna ott lenni, Toldi Gábor másodedzőnek pedig bokaszalag-szakadása van.

A végleges dátum és kezdés: április 6. szombat, délelőtt 11 óra, a helyszín pedig az Illés Akadémia műfüves pályája. Persze, a szombathelyiek számára gyaníthatóan nem ez volt a legoptimálisabb verzió, és nem csak az aznapi Fradi-meccs miatt, hanem azért is, mert a Haladás U17- és U19-csapata szombaton Békéscsabán játszik…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik