NB I

Kettő az egyben

Horváth Zoltán szerint a Paks ellen a védő- és a támadójáték is jól működött, a bátorságuk pedig majdnem győzelmet ért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délután 2-2-es döntetlent játszott az Eger a Paks csapatával a váci albérletben, az élvonal huszadik fordulójában. A hevesiek első gólját Horváth Zoltán szerezte, aki idén már negyedszer volt eredményes tétmérkőzésen, amivel vezeti a 2013-as év házi góllövőlistáját. A 23 éves támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ha belövik a helyzeteiket, akkor fölényesen nyerhettek volna.

– Mennyin múlott a jobb eredmény a Paks ellen?
– Nem múlott sokon, mert nagyon sok helyzetünk volt – kezdte Horváth Zoltán. – Németh Norbertnek akadt egy százszázalékos ziccere például, amit egy kirúgásból csúsztattam le, vagy egy másik lehetőség, amit melléfejeltünk, tehát a lehetőségünk megvolt arra, hogy fölényesen megnyerjük a mérkőzést.

– Úgy tűnt, mintha ezen a meccsen bátrabban támadtak volna, mint az előző találkozókon…
– Én is így éreztem. Mindenki bátrabban játszott, sokkal offenzívabbak voltunk, mint korábban, de ez nem ment a védekezés rovására. Ez a kettő eddig még nem ment így, ahogy a tegnapi meccsen.

– Elkönyvelték már, hogy ebben a szezonban nem léphetnek pályára Egerben?
– Úgy vagyunk vele, hogy nincs más lehetőségünk, mivel itthon a stadionban most is állnak a munkálatok. Mi ezzel nem tudunk mit kezdeni, ahhoz, hogy játszani tudjunk, Vácra kell mennünk. Bíztattak vele, hogy májusban lesz esély otthon játszanunk, de őszintén szólva ebben már nem nagyon hiszünk…

– Legközelebb Debrecenbe látogatnak. A recept adott, hiszen ősszel már legyőzték a címvédőt!
– Pont azt beszéltük az imént az öltözőben, hogy ugyanilyen támadó felfogásban kell pályára lépnünk, és az előző párharcot is sikerült megnyerni egy-nullra, most is mindent megteszünk, hogy legalább az egy pontot elhozzuk Debrecenből.

– Az idei évben már négyszer volt eredményes tétmeccsen. Jó formában érzi magát?
– Volt néhány mérkőzés az utóbbi időben, ami nem úgy sikerült, ahogy terveztem, de a keddi találkozón már úgy éreztem, kezdem visszanyerni a formámat, és kezdek lendületbe jönni. Jót tett, hogy betaláltam, remélem a jövőben is többször eredményes leszek!

Olvasói sztorik