NB I

Tiszta Tibor öt gólja

A Diósgyőr 6-1-re nyert az ukrán Illicsivec Mariupol B ellen a törökországi Belekben rendezett felkészülési mérkőzésen. Tisza Tibor öt gólt szerzett, és Rudolf Gergely is betalált.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A diósgyőrieknek ez volt az utolsó meccsük a török edzőtáborban. Eredetileg a Tatran Presov lett volna az ellenfél, de a szlovákok lemondták a meccset, így az ukrán Mariupol B-csapata amolyan beugróként lépett pályára a borsodiak ellen, és ez meg is látszott a fiatalokkal felálló ellenfél játékán.

Eleinte többnyire a pálya középső részén zajlott a játék, nagy a volt a mezőnyharc, helyzet nélkül. aztán a nyolcadik percben Vági ugratta ki Tiszát, aki levitte a labdát az alapvonalra, középre adását Rudolf a hosszú saroknál vágta a léc alá. Három perccel később Vági labdájával Tisza lépett ki középen, majd 14 méterről a léc alá lőtt (2-0). A 21. percben ezúttal Rudolf futott el a szélen és a hosszú oldalon érkező Tisza értékesítette a helyzetet. A 38. percben Vágitól kapott nagyszerű labdát Tisza a tizenhatoson belül, majd 12 méterről, jobbról a kapu bal oldalába bombázott (4-0).

Az ötvenedik percben Gosztonyi parádés beadása után Tisza lőtte droppból a léc alá a labdát. Az 54. percben Abdouraman szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest ítélt, de Ribánszki gyors vetődéssel fogta a jobbra tartó, félmagas lövést. Egy perccel később mégis szépítettek az ukránok: szöglet után a hosszú oldalról középre visszatett labdát középen a kapu bal oldalába fejelték. A 75. percben Gosztonyi baloldali beadását Tisza kezelte le a tizenhatoson belül, majd laposan a bal alsó sarokba lőtt (6-1).

A DVTK így két győzelemmel és négy vereséggel zárta a törökországi edzőtábort.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Diósgyőri VTK – Illicsivec Mariupol B (ukrán) 6-1 (4-0)

Belek, Törökország

DVTK: Ribánszki – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Abdouraman (Takács P.), Elek – Gosztonyi, Bacsa – Tisza, Rudolf. Edző: Szentes Lázár

Gólszerzők: Tisza T. (5), Rudolf G.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik