NB I

Juhász Roland Diósgyőrben?

Bodor Boldizsár, Vanczák Vilmos vagy Pollák Zoltán lehet a belgiumi légiós alternatívája a DVTK-nál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Február 21-én ér véget az átigazolási időszak Magyarországon, vagyis elméletileg addig van lehetőségük a csapatoknak, hogy formálják a keretüket a tavaszi idényre. A Diósgyőr a közelmúltban szerződtette Kádár Tamást, de Szentes Lázár szakmai igazgató a törökországi utazás előtt a boon.hu érdeklődésére elmondta, hogy egy védő érkezése még várható…

– Vannak ügyeink, mindig is voltak, lesznek is, így az átigazolási időszak végéig bármi lehet – magyarázta a szakmai igazgató, aki vezetőedző is egyben. – Legfeljebb egy játékos érkezhet még. A középpályára sok labdarúgónk van, elől is megvagyunk, úgyhogy nem nehéz kitalálni, hogy hová. Ezzel kapcsolatban több variáció is elképzelhető, de nem görcsölünk rajta, ha nem jön össze, akkor ezzel a kerettel játsszuk le a tavaszt. Az biztos, hogy nem a mennyiségre törekszünk a csapaterősítés során.

Dudás Hunor ügyvezető is azt mondta, hogy várható még igazolás a téli szünetben. Kádárra utalva úgy fogalmazott: már három válogatott játékosa van a DVTK-nak, de reméli, hogy eljön az idő, amikor négy is lesz.

Mivel név nem hangzott el, a Borsod Online összegyűjtötte azokat a válogatott játékosokat, akik szóba kerülhetnek.

A legerősebben az tartja magát, hogy a 75-szörös válogatott Juhász Roland lehet a befutó. A belga Anderlecht 29 éves játékosa mostanában csak a kispadot koptatja, vagy a lelátót. Az elmúlt években alapembernek számított, de a közelmúltban kegyvesztetté vált. Vele kapcsolatban egyébként a Ferencvárost is emlegetik…

Tovább haladva a lehetséges jelöltek során, Bodor Boldizsár következik. Az ő neve is felröppent bizonyos körökben, mint esetleges új igazolás, a pécsiekkel állítólag közel is állt a megegyezéshez. A 30 éves játékos a baranyai megyeszékhelyen született, 24 alkalommal szerepelt a válogatottban. Megjárta Belgiumot, Görögországot, Hollandiát, jelenleg a Beerschot játékosa.

Ott van még Vanczák Vilmos is, aki szerdán 68. alkalommal szerepelt a válogatottban. Miskolcon született, a Diósgyőr színiben játszotta élete első NB I-es meccsét, majd 2000-ben, 17 évesen eligazolt, miután azon a nyáron tönkrement a DFC. A Vasas, az Újpest, majd a belga Sint-Truiden következett, 2007 óta pedig a svájci FC Sion labdarúgója. Korábban kijelentette, hogy egyszer szeretne még Diósgyőrben futballozni.

A hazai bajnokságban szereplő védők közül Pollák Zoltán is számításba jöhet, aki szintén miskolci születésű. A 29 éves játékos 2008 óta az Újpest labdarúgója, igaz, ősszel mindössze három mérkőzésen jutott szóhoz az NB I-es együttesben. A kétszeres válogatottat nagyon jól ismeri a DVTK szakmai igazgatója, Szentes Lázár, hiszen korábban volt az edzője.

Olvasói sztorik