NB I

Kádár Tamás is Diósgyőrben!

Elek Ákos és Rudolf Gergely után újabb válogatott labdarúgóval bővült a DVTK játékoskerete.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 22 éves Kádár Tamás fél évre kölcsönbe érkezik, azonban a Diósgyőr opciós joggal rendelkezik a hosszabbításra – áll a klub honlapján.

A középső és baloldali védő posztján bevethető ballábas Kádár Tamás Zalaegerszegen lett NB I-es labdarúgó, de 18 évesen lecsapott rá a Premier League-ben szereplő Newcastle United. Az első évben három, a másodikban 13 alkalommal viselte az észak-angliai csapat mezét. Egy rövid Huddersfield FC-ben tett kitérő után tavaly ősszel elhagyta Angliát, és Hollandiába, a Roda JC együttesébe igazolt, ahol 11 mérkőzésen kapott bizalmat.

Közben 2010-ben bemutatkozott a magyar válogatottban is, ahol tavaly már öt mérkőzést játszott. Elek Ákoshoz és Rudolf Gergelyhez hasonlóan ő is meghívót kapott Egervári Sándortól a válogatottba, amely február 6-án Fehéroroszország ellen lép pályára a törökországi Belekben.

A DVTK vezetésének többször kifejezett célja volt a téli átigazolási szezonban, hogy megerősítse a csapat hátsó alakzatát. Ennek érdekében mindent megmozgattak, és végül siker koronázta az erőfeszítésüket.

– Kádár Tamást nem kell senkinek sem bemutatni, biztosak lehetünk benne, vele jelentősen erősödik a DVTK védelme – nyilatkozta Dudás Hunor ügyvezető. – Egyelőre féléves szerződést kötöttünk a védővel, aminek lejártakor opciós joggal rendelkezünk a játékjog végleges megvásárlására is. Egy éven belül már a harmadik válogatott labdarúgót hoztuk haza külföldről, amihez kellett Leisztinger Tamás ismételt hozzájárulása is.

Kádár Tamás hamarosan átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatotokon és csatlakozik a DVTK tavaszi szezonra készülő keretéhez.

Olvasói sztorik