NB I

Törökországban kikapott a DVTK

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését Törökországban a DVTK. A csehek elleni találkozót a helyszínen tekintette meg Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője, és Dzsudzsák Balázs, a válogatott középpályása is.

A 45. percben Svancara kapott középen egy kiugratást, elhúzta a menteni igyekvő Nagy Tamás mellett, majd a bal szélről kilőtte a hosszú alsó sarkot. A 77. percben szabadrúgást végeztek el a csehek 18 métere a magyar kaputól, Glaser elcsavarta a sorfal mellett a labdát, ami a hálóba vágódott. A 84. percben összejött a szépítés: Fernando tért ölelő indítása után Seydi egyből átemelte a kimozduló kapus fölött a labdát (2-1).

– A mai edzőmérkőzés jól szolgálta a felkészülést. Várható volt, hogy az otthoni téli viszonyok után nehéz lesz az első találkozó, amit külön nehezítettek a körülmények, hiszen nagy szélben kellett játszani. A fiatalok nagyon jól megállták a helyüket és külön ki kell emelni Tajti Norbert teljesítményét. Azt viszont sajnálom, hogy Seydi három helyzete közül csak az egyiket értékesítette – értékelt Szentes Lázár vezetőedző a klub honlapján.

Az eredeti program szerint szombaton a szlovák FK Senica ellen lépett volna pályára a DVTK keretének másik fele (azok a játékosok, akik pénteken nem kaptak lehetőséget), azonban a cseh 1. FC Slovácko lesz az ellenfél.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

FC Zbrojovka Brno (cseh) – Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Belek. Játékvezető: Ömer Kalay (török)

DVTK: Tajti – Menyhért Á., Nagy T., Hutter, Eperjesi – Szabó B., Takács P., Fernando – Gallardo, Icsó, Bogáti. Csere: Bogáti helyett Seydi, Menyhért Á. helyett Timkó. Edző: Szentes Lázár

Gólszerzők: Svancara (45.), Glaser (75.), illetve Seydi (84.)

Olvasói sztorik