NB I

Kikapott a fiatal Diósgyőr

Negyedik felkészülési mérkőzésén 3-1-es vereséget szenvedett a Törökországban edzőtáborozó DVTK a szerb első osztályban kilencedik OFK Beograd ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda délelőtt úszás, szauna, masszázs, tehát regenerációs edzés szerepelt a diósgyőriek programjában a kedden pályára lépők számára. A déli taktikai értekezlet közben érkezett a jó hír: megszületett Bene Szabolcs, a másodedző, Bene Ferenc kisfia – tudósít a klub honlapja.

Mivel a világ végén van az edzőcentrum és mindkét csapat késve érkezett az úttalan utakon, tízperces késéssel kezdődött a mérkőzés. A diósgyőriek egyébként meglehetősen fiatal, rutintalan kezdőcsapattal álltak fel a szerbek ellen.

Az ötödik percben egy baloldalról elvégzett szabadrúgást visszafejeltek a szerbek a hosszú oldalról, majd a kapu torkából Vasziljevics vágta a hálóba a labdát (0-1). A huszadik percben egy jobb oldali elfutás után az alapvonalról érkezett középre a labda, amit a szerb támadó a kapu mellé lőtt, de a játékvezető előbb gólt ítélt, majd visszavonta! A szerbek egyébként sportszerűen elismerték, hogy nem került a hálóba a labda.

A 23. percben előbb egy kavarodás végén a hosszú oldali kapufát találták el a belgrádiak, majd Tajti Norbert mentette meg góltól a DVTK kapuját. A 35. percben már ő is tehetetlen volt, mert egy labdavesztést követően Grbics volt erőszakos, és közelről a tehetetlen kapus mellett a hálóba lőtt (0-2). Az 55. percben egy balról beívelt szabadrúgás után Tajti balszerencsésen a védőkre ütötte a labdát, amit Tufegdsics az üres kapuba továbbított (0-3).

A 71. perc kezezés miatt büntetőt lőhetett a DVTK: Seydi a felső léc alá vágta a labdát (1-3). A 81. percben szögletet végezhetett el az OFK, a jó beadást egy közeli fejes követte, de Tajti hatalmasat védett.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

OFK Beograd (szerb) – Diósgyőri VTK 3-1 (2-0)

Antalya, Törökország

DVTK: Tajti – Menyhért Á., Vadász, Hutter, Eperjesi – Szabó B., Takács P., Fernando – Gallardo, Icsó, Bogáti. Cserék: Seydi, Timkó. Edző: Szentes Lázár

Gólszerzők: Vasziljevics (5.), Grbics (34.), Tufegdsics (56.), illetve Seydi (tizenegyesből 71.)

Olvasói sztorik