NB I

Bekerült a körforgásba

Sipeki István nem tudott huzamosan jó teljesítményt nyújtani, mert Szivics érkezése óta alig játszott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda óta a Rangadó.hu jóvoltából tudjuk, hogy az ominózus paksi ötfős lista igazából csak négyfős: bár kedden az jelent meg a klub weblapján, hogy a vezetőség a szakmai stábbal és a játékosokkal való egyeztetést követően megfelelő ajánlat esetén elengedi Kovács Attilát, Sifter Tamást, Simon Attilát és Sipeki Istvánt, illetve Pokorni Péter kapcsán kölcsönadásban gondolkodik, de Sifter időközben elmesélte, hogy esetében csak egy félreértésről van szó. Természetesen megkerestük a paksi csapatot négy és fél éve erősítő Sipeki Istvánt is. A 33 éves, egri születésű középpályás alapembere volt az együttesnek a bajnoki ezüstérem és a Ligakupa-siker évében, azelőtt és azután is, de mostanság, Tomiszlav Szivics vezetőedző érkezését követően kikerült a kezdőből.

– Váratlanul érte, hogy önnek is távoznia kell?
– Ezt már lehetett tudni, hiszen az edző az öltözőben elmondta, kire mennyire számít. Miután idekerült, egymás után kétszer kezdő voltam, majd kikerültem a csapatból, de aztán a Videoton ellen megint kezdőként számított rám. Utána viszont csereként sem nagyon rakott be, tehát lehetett rá számítani, hogy nem én leszek a favorit – magyarázta a Rangadó.hu érdeklődésére Sipeki István. – Ezek után nem meglepő, hogy elenged a klub. A vezetőségnek olyan a politikája, hogy fiatal játékosokat akarnak idehozni, tehát más elképzeléseik vannak. Akire nem számítanak, attól meg akarnak válni, ez persze nem jó érzés egy játékosnak, de ilyen a foci, ilyen a körforgás.

– Ön egyáltalán nem számít vándormadárnak…
– Az utóbbi két csapatomnál, a Diósgyőrnél és a Paksnál sikerült sok időt töltenem, de előtte nekem is gyakrabban kellett klubot váltanom. A focistaélet ilyen, ha nem sikerül jó teljesítményt nyújtani, akkor menni kell…

– Úgy érzi, hogy nem teljesített jól, ezért kell most távoznia?
– Nem érzem, hogy jól teljesítettem, és azt sem érzem, hogy nem, mivel kevesebbet játszottam, ezért nem tudtam bizonyítani. De az edzőnek biztosan megvannak az indokai, hogy miért lát bennem hibát. Több olyan játékos távozott már a klubtól, aki részese volt a sikeres évünknek, amikor másodikok lettünk a bajnokságban, és megnyertük a Ligakupát, de az élet ilyen, néha hoz változásokat.

– Mit hozhat a jövő?
– Ez még nagyon képlékeny. Vannak már megkeresések, de biztosat még nem tudok. Nem akarom elkapkodni, annál is inkább, mert van egy lányom, akit én nevelek, rá is tekintettel kell lennem, amikor döntök. Mivel jövő nyárig élő szerződésem van Pakson, ha nem dől el a sorsom január elejéig, akkor itt kezdem a felkészülést.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik