NB II

Szegedre hívják Lengyel Ferencet

Az NB II-es csapat vezetőedzője nem könnyen mozdul, mert megbecsülik, és szereti a munkáját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Nem hiszem, hogy engem kérnének fel a folytatásban a csapat vezetésére” – mondta néhány nappal ezelőtt Lóczi István az NB II Keleti-csoportjában szereplő Szeged 2011 megbízott vezetőedzője. Úgy tűnik, jól hiszi, mert a Rangadó.hu értesülése szerint a csongrádiak a Dunaferr és a Pécs egykori kiváló játékosát, a 46 éves Lengyel Ferencet nézték ki a csapat élére. Az MVM Paks másodosztályú együttesének jelenlegi szakvezetője érdeklődésünkre megerősítette az információt, de hangsúlyozta, személyesen még nem tárgyalt a szegediekkel. A paksiak NB II-es csapata egyébként a Nyugati-csoport 15. helyén zárta az őszi idényt.

– Ami az eredményességet illeti, bizonyára nem elégedett a jelenlegi évad eddigi NB II-es szereplésével…
– A vezetőink az eredményességgel kapcsolatban semmiféle elvárást nem fogalmaztak meg felénk, tehát ebből a szempontból ennek nincs jelentősége. Jelentősége azért van, mert mi magunknak azt tűztük ki célként, hogy legalább a tizenkettedik hely körül legyünk a bajnokság félidejében, és ezt nem sikerült teljesítenünk, pedig az eredményesség döntő lenne a játékosok fejlődése szempontjából is.

– Akik nem látják hétről hétre a Paks II csapatát, a tévéközvetítés jóvoltából azok is megismerkedhettek néhány játékossal a Győr elleni Magyar Kupa-visszavágón.
– Nagyon tetszett mind az öt játékosom szereplése azon a meccsen. Megállták a helyüket, nem lógtak ki a mezőnyből, fizikálisan is felvették a versenyt, és hozzá is tudtak tenni a csapatteljesítményhez. Ez azért is fontos, mert a fő feladatunk, hogy az első keretnek neveljünk játékosokat.

– A második csapat is pihenőre vonul hamarosan?
– Levezetésszerű edzéseink vannak, de próbálunk előrelépni ebben az időszakban is. Január elején kezdjük a felkészülést, de még nem tudom, hogy mindenki marad-e, illetve tudunk-e fiatal játékosokat hozni a környékbeli településekről.

– Egyénileg vajon mit hoz a közeljövő. Azt hallani, hogy Szegedre csábítják…
– Nem tagadom, van érdeklődés Szegedről, ez egyértelmű, de odáig még nem jutottunk, hogy személyesen beszéljünk. Ezen héten erre is sor kerül majd. Az biztos, hogy nem könnyen mozdulok Paksról, mert itt megbecsülnek, és szeretem a munkámat, de kíváncsian várom, mit mondanak a szegediek…

Olvasói sztorik