NB I

Feltették a régi lemezt…

Kecskemét után Paksról is a vezetőedző, Tomiszlav Szivics miatt távozik a házi gólkirály, Simon Attila.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Akár öten is távozhatnak az MVM Paks csapatából. A klub honlapján megjelent közlemény szerint a vezetőség a szakmai stábbal és a játékosokkal való egyeztetést követően megfelelő ajánlat esetén elengedi Kovács Attilát, Sifter Tamást, Simon Attilát és Sipeki Istvánt, illetve Pokorni Péter kapcsán kölcsönadásban gondolkodik. A 29 éves támadó, Simon Attila idén nyáron került a csapathoz.

Akkor ezt írtuk: „Ahhoz képest, hogy nem szeret, sőt kifejezetten utál költözködni Simon Attila, mozgalmas időszak áll mögötte. Két éve a Zalaegerszeg, tavaly pedig a Kecskemét színeiben kezdte a nyári felkészülést, az idei év elején pedig Siófokra került.”

Simon pedig ezt nyilatkozta: „Eléggé megjártam a hadak útját… Nem így terveztem, de Tomiszlav Szivics keresztülhúzta a számításaimat. Erről már sokat beszéltem a közelmúltban, most már nem szeretnék foglalkozni vele. Így történt, de szerencsére elmúlt.”

Ami azóta történt, az mindenki számára ismert: Simon már a felkészülési meccsen is többször eredményes volt paksi színekben, aztán a bajnokságban hét, a Magyar Kupában három, a Ligakupában pedig két gólt szerzett. Igen ám, de az első NB I-es forduló után Kis Károly vezetőedző távozott, utódja pedig nem más, mint Tomiszlav Szivics lett…

– Nyáron azt mondta, hosszútávra tervez Pakson, mert unja már, hogy félévente költöznie kell. Erre tessék, az ön neve is szerepel az ötös listán…
– Az én esetem más, mint a többieké, de valóban úgy néz ki, hogy továbbállok. Jelenleg úgy gondolom, hogy féléves kölcsönről lesz szó, de ezt majd a lehetőségekhez mérjük – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Simon Attila.

– Pedig Szivics érkezése után is játszott!
– Nem egészen! Csak játszogattam… Feltettük a régi lemezt, sajnos a múltbeli dolgokat nem tudta félretenni. Tulajdonképpen én kértem, hogy távozhassak. Most hétgólos vagyok, de ha ez a tendencia folytatódik, az egész tavaszom ugyanúgy el lesz rontva, mint a tavaly őszöm volt. Jelenleg házi gólkirály vagyok, és volt olyan meccsünk, amikor éppen vezettem az NB I-es góllövőlistát is, mégis csere voltam.

– És a vezetőség ilyen simán elengedi a csapat gólzsákját?
– Egy éve szakítottam a Kecskeméttel. Ha a naptári évet nézzük, tizennégy bajnoki gólt lőttem, hetet Siófokon és hetet Pakson. A vezetőség is matthelyzetben van velem kapcsolatban. Így alakult, megyünk tovább. Jelenleg itthon vagyok és pihenek, de a felkészülést január elején már az új csapatommal szeretném elkezdeni, tehát ott szeretnék lenni az első edzésen. Éhen nem fogok halni, az biztos…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik