NB I

Folytatódó nyeretlenség

A Videoton hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az Újpesttel az OTP Bank Liga 17. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 17. forduló
Videoton FC – Újpest FC 1-1 (1-1)
Székesfehérvár, 3000 néző. Játékvezető: Kassai
Videoton: M. Bozovics – Szolnoki, Vinícius, Kaká, Héctor Sánchez (Paraiba, 66.) – Neto, Sándor Gy., Kovács I. (Torghelle, 75.), Mitrovics (Oliveira, 30.), Gyurcsó – N. Nikolics. Edző: Paulo Sousa
Újpest: Balajcza – Proesmans, Aarab, Antón, Iandoli – Remili, Sztaniszavljevics, Balogh B., Szélesi, Christ – Kabát. Edző: Jos Daerden
Gólszerzők: Neto (26.), illetve Remili (8.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A székesfehérváriak Pápán kiállított játékosát, Viniciust rendhagyó módon nem tiltotta el a szövetség, ezért ismét ott lehetett a kezdőcsapatban. Walter viszont hiányzott a Videotonból: azt írják, hogy januárban elhagyja a fehérvári klubot, és a belga első osztályban szereplő Lokeren játékosa lesz. Sérülés miatt Caneira, Stopira, illetve az újpesti Moraes, Lázár Bence és Bavon Tshibuabua hiányzott, Vasziljevics pedig öt sárga lapja miatt eltiltott, az öngólkirály Naim Aarab viszont visszakerült a fővárosiak kezdőjébe!

A harmadik perc elején alakult ki az első nagy lehetőség: Gyurcsó Ádám passzolta középre a labdát, amely azonban a gólvonallal párhuzamosan elgurult… A nyolcadik percben Bozsovics érthetetlenül mozdult ki a kapujából egy újpesti szabadrúgásra, úgy tűnt, az egyik visszalépő csapattársára vár, Hector Sanchez pedig a kapusra, ezt a totyogást kihasználva Remili a hálóba passzolt (0-1). A 16. percben Gyurcsó középre passzolt, de Neto közelről csúnyán a kapu fölé bombázott. A 26. percben javított a légiós: Sándor György fejelt egy hosszan előreívelt szabadrúgás után, Balajcza Szabolcs csak kiütni tudta a labdát, amely Renato Neto elé került, ő pedig közvetlen közelről a hálóba lőtt (1-1). Ahogy korábban a vendégek találata, úgy az egyenlítőgól sem volt benne a játékban, mert a Videoton nem tudott nyomást gyakorolni ellenfelére, nem tudott ziccereket kialakítani.

A 31. percben Bozsovics a levegőben a labda mellé bokszolt egy újpesti szöglet után, de a védők felszabadítottak. A hajrában előbb Gyurcsó, majd Sándor György lövése is csak centikkel suhant el a kapufa mellett, de a szünet előtt újabb találat már nem esett, pedig a hajrában már mezőnyfölényben voltak a hazaiak.

A második félidő elején kapujához szegezte a vendégcsapatot a Videoton. Az újpestiek percekig képtelenek voltak átlépni a felezővonalon, de az ígéretes hazai helyzetek nem hoztak gólt. A folytatásban is a fehérváriak domináltak, komoly ziccer nélkül, aztán a 81. percben Remili veszélyes lövését védte Bozsovics a másik oldalon. A 88. percben hazai szabadrúgás után ketten is veszélyeztettek, de fejel és lábbal sem tudták a hálóba juttatni a labdát. A kontrából az újpestiek alakítottak ki helyzetet, szintén eredménytelenül. A 91. percben Oliveira lőtte bele a labdát a bevetődő Szélesi Zoltánba az ötös vonala előtt. Időközben eleredt a hó, a mérkőzés pedig véget ért, döntetlennel, amelynek vélhetően a vendégek örülhetnek igazán. A fehérvári együttesnek ez volt zsinórban a harmadik nyeretlen bajnoki meccse.

– Különösen a második félidőben birtokolta többet a labdát a Videoton, és több gólszerzési lehetősége volt – kezdte elemzését a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori kiváló játékosa. – Az Újpest nyílt játékot játszott az első pillanattól kezdve. A vendégek már a saját harmadukban letámadták a hazai védőket, ezzel megakadályozták a kombinatív játékot. Jött a szokásos Bozsovics-hiba, ami már nem az első és nem is a második… Jó volt látni, hogy a gól után sem állt vissza a fővárosi együttes, hanem ugyanúgy visszatámadott, mint korábban, és nem hagyta kibontakozni ellenfelét. Jókor jött a Videoton egyenlítőgólja, hiszen ha nulla-egy a félidő, akkor teljesen más jellegű játék alakult volna ki a második félidőben.

Tiber László szintén szimpatikusnak nevezte az Újpest játékában, hogy 1-1 után is támadásban maradt.

– Iandoli és Remili révén sokszor a védelem mögé tudtak kerülni, és látszott, mi a szándékuk, mit szeretnének. Megbontani a Videoton védelmét, és oldalról belőni a labdát. Az első félidőben egyáltalán nem láttam a viszonylagosan nagy tétet a hazaiaknál. Nem láttam azt, hogy mindenképpen nyerni kell, kihasználni a Győr botlását, és közelebb kerülni a listavezetőhöz. Ezt a motiváltságot csak a szünet után, negyedórán keresztül éreztem, de ez kevés ahhoz, hogy felzárkózzak az élen állókhoz. Az pedig teljesen mindegy, hogy hány csatár, vagy csatárnak kikiáltott játékos van a pályán egy csapatban, ha nincs a vénájában az illetőnek az, hogy keresem az összjátékot és gólt akarok rúgni, akkor azt mondom, teljesen mindegy. Az csúszós pályán sok volt a pontatlan passz, ez a körülmény megmutatta, kik azok, akik jó, illetve rossz viszonyban vannak a labdával.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik