Hírek

Paulo Sousa távozik a Videotontól?

Spanyol sajtóértesülések szerint Barcelonában lehet edző, de mindkét riválisa esélyesebb nála.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Sport című spanyol napilap azt írja, hogy Paulo Sousa az jelölt az élvonalbeli Espanyol vezetőedzői posztjára. A barcelonai klubnál minden bizonnyal menesztik a jelenlegi trénert, Mauricio Pocchettinót, az utód pedig három jelölt közül kerülhet ki, akik között van ott a székesfehérváriak portugál edzője is.

Nagy bajban van a klub, ugyanis a hétvégén 2-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Getafe ellen az együttes, ez pedig zsinórban már a harmadik kudarc volt, így jelenleg a tabella utolsó helyén szerénykedik. A vezetés hétfőn rendkívüli ülést tart. A Sport szerint három jelölt van Pocchettino helyére. Az egyik a klub volt játékosa, a jelenleg a Videotont irányító Paulo Sousa. A portugál szakvezető edzőként dolgozott korábban az angol QPR-nál, a Swansea-nél és a Leicester Citynél is, játékos-pályafutását épp az Espanyolban fejezte be.

Az utóbbi hetekben ellentmondásos helyzet alakult ki Sousa személye körül: bár az Európa Liga főtáblájára vezette légiósoktól hemzsegő csapatát, és ott a továbbjutásra is jó esélye volt (matematikailag még mindig továbbléphet), a hazai bajnokságban már 12 pont a fehérváriak hátránya a listavezető Győrrel szemben, és a portugál egyre többször, egyre arrogánsabb stílusban foglalkozik a játékvezetőkkel, mintha ők lennének a sikertelenség okai. Emiatt akár kapóra is jöhetne számára a lehetőség, de a másik két jelölt sokkal fajsúlyosabb nála: Marcelino García Toral, a Zaragoza és a Sevilla korábbi trénere, illetve Javier Aguirre, aki dolgozott a többi között az Osasuna, az Atlético Madrid és a mexikói válogatott edzőjeként is.

Az Espanyol vezetősége már felvette a kapcsolatot mindhárom trénerrel, erről viszont a Videotonnál nem tudnak. Paulo Sousának egyébként 2014-ig van szerződése Fehérváron.

Bejött, hogy nem jött be…

Kora délután már fejleménnyel is szolgált az ügyben a sport.es honlap: a várakozásoknak megfelelően nem Sousa, hanem egyik riválisa, Marcelinho García Toral lett az Espanyol új vezetőedzője.

Olvasói sztorik