NB II

Szeretne ismét bizonyítani

Barczi Dávid reméli, hogy a jövőben több lehetőséget kap a belga vezetőedzőtől.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este a Mezőkövesd együttesét fogadta az Újpest FC B az NB II Keleti-csoportjának 15. fordulójában. A találkozón gólnélküli szünet után 3-0-s hazai győzelem született. A fővárosiak utolsó gólját az a Barczi Dávid szerezte, aki az összecsapás elején büntetőt hibázott. A 23 éves középpályás a tavalyi szezonban meghatározó tagja volt az élvonalbeli gárdának, idén azonban hosszú sérülése miatt csupán egy meccsen lépett pályára az NB I-ben. Barczi a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a vasárnapi győzelemről.

– Úgy gondolom, végig uraltuk a mérkőzést, és a mi játékunk érvényesült – kezdte az újpestiek kiváló középpályása. – Voltak persze olyan sorsfordító pillanatok, amikor nagyot hibázott a Mezőkövesd, és ezek után már gólra tudtuk váltani a helyzeteinket. A három-null jól tükrözi a találkozó napján meglévő különbséget a két csapat között.

– Az első félidőben kihagyott egy büntetőt, aztán a második játékrészben javította a bakit. Két rúgott góllal zárhatta volna az őszt…
– Úgy érzem, hogy a lelki dolgaim és felkészültségem nem volt az igazi, ezt mutatja az is, hogy kihagytam a tizenegyest a második percben. Ez rá is nyomta a bélyegét a játékomra a következő negyedórában. Nagyon örülök, hogy a második félidőben javult a teljesítményem, jót tett a lelkemnek, hogy be tudtam találni. Természetesen annak is örülök, hogy így tudtunk búcsúzni az őszi szezontól.

– Hosszú sérülésből tért vissza a közelmúltban, milyen érzés volt újra pályára lépni? Hogyan élte meg az elmúlt időszakot?
– A sérülést követően nagyon sokat dolgoztam, hogy helyre jöjjek. Nehéz, kellemetlen sérülésen voltam túl. A nagy csapatba is visszatérhettem, de sajnos nem kaptam sok lehetőséget, a mester nem nevezett a keretbe. Így próbáltam helyrehozni magam, és bizonyítani a másodosztályú csapatban. Abszolút hasznosnak ítélem meg ezt az időszakot. Próbáltam a sérülésből úgy visszatérni, hogy teljesen rendben legyek, nem álltam le egy percre sem. Pont a szezon végére sikerült csak formába lendülnöm.

– Mit gondol a belga vezetőedzőről? Milyen Jos Daerdennel dolgozni?
– Véleményem szerint egy profi edzőről van szó. Rengeteg helyen járt már a világon, sok tapasztalattal rendelkezik. Kiváló játékos is volt, próbál fazont adni az Újpest játékának. Úgy gondolom, hogy kellőképpen szigorú is. Remélem a jövőben én is élvezhetem a bizalmát.

Sikeres volt Bruno Moraes műtétje

A Diósgyőr elleni bajnoki 75. percében egy fejpárbaj után rendkívül szerencsétlenül ért földet az újpestiek brazil légiósa, Bruno Moraes, akinek mindkét csont eltört az alkarjában. A támadót még vasárnap este megműtötték, és a csapatorvos elmondta, hogy jól sikerült az operáció, a csatár karja azonban a következő kettő-négy hétben még gipszben lesz. Ha a felépülése a tervek szerint halad, akkor nem lesz akadálya, hogy az első tavaszi bajnokin ott lehessen a keretben. Bruno Moraes jelenleg családja társaságában, külön kórteremben pihen, de szerdán már hazatérhet otthonába – írja a klub honlapja.

Olvasói sztorik