NB I

„A szurkoló nem bűnöző”

A Szurkolói Iroda képviselői csütörtökön Csányi Sándor MLSZ-elnökkel egyeztetnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ Szurkolói Iroda (SZI) képviselői csütörtökön egyeztetnek a későbbi közös együttműködésről Csányi Sándorral, a szövetség elnökével. Keringer Zsolt, a SZI alapítója, elnökségi tagja úgy látja: csak akkor érdemes közösen dolgozni, ha a drukkerek véleményét figyelembe veszik a döntéshozók a különböző testületekben.

A Ferencváros, az Újpest, a Videoton és a Haladás szurkolói csoportjainak vezetői képviselik az SZI elnökségét azon a találkozón, amelyet a drukkerek kezdeményeztek Csányi Sándor elnökkel. A részletekről Keringer Zsolt számolt be.

– Az eddigi eredményekről, közös munkáról egyeztetünk, illetve nyilván az is téma lesz, hogy milyen formában lehet elképzelni a jövőben az együttműködést – magyarázta a Haladás Szurkolói Kör elnöke. – A SZI elnöksége egyértelműen azt az álláspontot képviseli, hogy csak akkor érdemes működtetni az irodát, ha a szurkolók véleménye eljut a döntéshozókhoz.

A szombathelyi csoport vezetője eredményként könyvelte el, hogy az idei szezontól már nem kell lepecsételtetniük a drukkereknek a meccseken kihelyezett drapériákat, illetve, hogy a vendégszurkolóknak maximum 1400 forintot kell fizetniük a belépőjegyekért.

– Pontosan tudjuk, hogy rengeteg témában kellene még közös nevezőre jutnunk. Szeretnénk hallatni a hangunkat például akkor is, amikor eldől: melyik műsorsávban közvetítik majd az élvonalbeli találkozókat – közölte a szombathelyi főszurkoló. – Aztán a szurkolói kártya bevezetését sem tudjuk támogatni a jelenlegi formájában. Sokkal jobb lenne, ha nyugat-európai mintára a kártyához szolgáltatások járnának, nem pedig egyszerűen a személyazonosság igazolását szolgálná. Sokszor feleslegesnek tartjuk a fokozott rendőri jelenlétet; olykor az az ember érzése, hogy a szurkolókat sokan bűnözőknek tekintik. Szóba szeretnénk hozni a kiszolgálóhelyiségek állapotát: ha egy drukker elutazik idegenbe, hogy buzdítsa csapatát, megérdemelné, hogy európai körülmények között tegye mindezt. De sorolhatnám még tovább a problémás kérdéseket: parkolás, szigorú biztonsági intézkedések…

Az iroda képviselői abban bíznak, hogy eredményesen sikerül egyeztetni majd a szövetség első emberével. A tárgyalás részleteiről természetesen beszámolunk.

Olvasói sztorik