Hírek

Vége a szurkolói háborúknak?

Megállapodás született az MLSZ és a szurkolók között a szurkolói viselkedés, a szurkolói jogosítványok feltételeiről.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Samu István, a Magyar Labdarúgó Szövetség biztonsági bizottságának elnöke az m1 televízió Ma reggel című műsorában elmondta, a megállapodás a kinyújtott kéz politikáját tükrözi mindkét fél részéről, vagyis nem a konfliktust, hanem a megegyezést keresik. Az alapelv: a hazai és nemzetközi szabályokat a szurkolóknak és az MLSZ-nek is be kell tartania.

Samu István hangsúlyozta, korábban mindkét fél elutasította a megegyezést, most találtak közös pontokat. „Ha a kinyújtott kéz politikája nem működik, akkor egy szigorú eljárásrend keretében visszatérünk a régi állapothoz” – mondta a biztonsági főnök.

Kérdés, hogy képesek-e a klubok kezelni a radikális szurkolói csoportokat. Borbély Zoltán, az MLSZ Jogi- és Sajtóirodájának vezetője azt mondta, mindenképpen kezelniük kell, mert objektív felelősséggel tartoznak érte.

Samu István hozzátette, most már olyan technikai felszerelések állnak a klubok rendelkezésére, amelyekkel egyértelműen bizonyítani lehet, ki a felelős a rendbontásokért, és ez is megkönnyíti a megállapodás betartását.

Olvasói sztorik