NB I

Mint a jó pornófilm…

A Debrecen hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Haladást az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 9. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)
Debrecen, 4000 néző. Játékvezető: Iványi
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Mészáros, Szűcs I. (Spitzmüller, 78.), Korhut – Rezes (Dombi, 67.), Varga J., Szakály P., Bódi – Coulibaly (Kulcsár T., 61.), Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Haladás: Rózsa – Guzmics, Fehér Z., Iszlai, Búrány – Schimmer, Andorka P. (Ugrai, a szünetben), Rajos (Jagodics M., 76.), Nagy G., Halmosi – Kenesei K. (Devecseri, 71.). Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Rezes (38.), Kulcsár T. (80.)
Kiállítva: Fehér Z. (73.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy Dániel, Radó András, Kulcsár Kornél és Tóth Péter nélkül játszott a Haladás, de a hazaiak közül is sokan hiányoztak: Novakovics, Farkas II Balázs, Czvitkovics Péter, Máté II Péter, Simac, Roguy Meyé, Selim Bouadla…

Az MTK és a Ferencváros ellen ismét lendületbe jött a Haladás, és a várakozásoknak megfelelően Debrecenben is jól kezdett. Felkészülten, és az Eger elleni vereség után motiváltan játszottak a hazaiak, ígéretes lehetőségek mindkét oldalon kialakultak, a szombathelyiek lesgólig is eljutottak, de érvényes találatot csak a hajdúságiak szereztek. A 39. percben Rezes László cselezgetett a tizenhatos előtt, majd Sidibe elé került a labda, ő gyorsan visszapasszolta a feladónak, aki kapásból a hálóba lőtt. A szünet előtt a játékvezető tévedett, amikor nem adott meg egy jogos tizenegyest a hazaiaknak, így az első 45 percet követően 1-0-ra vezetett a Debrecen.

A ziccerek hiánya miatt lagymatag első felvonást követően üdítő látvány volt, ahogyan a debreceniek nekiestek ellenfelüknek a szünet után. Össztűz alá vették a Haladás kapuját, de a vendégek nem voltak szívbajosak, Andorka Péter után Iszlai Bence is szerzett egy lesgólt, ezzel jelezte, hogy nem veszélytelenek a vendégcsapat ellentámadásai sem. Apropó, Andorka: őt az első felvonás után lecserélte Artner Tamás, némileg érthetetlenül, hiszen ő volt a szombathelyiek egyetlen játékosa, aki veszélyes volt az ellenfél kapujára… A többiek is próbálkoztak, persze, és a második félidőben voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, a Haladás kifejezetten közel áll az egyenlítéshez.

De az egyenlítés nem jött össze, és Fehér Zoltán ütés miatti kiállításának pillanatában már valószínűsíteni lehetett, hogy nem is fog. Már nem adta fel a látogató, de a csereként beállt Dombi Tibor remek passzal szolgálta ki Kulcsár Tamást, aki eldöntötte a meccset (2-0). Van egy vicc, amely így szól: – Milyen a jó pornőfilm? – Nyögvenyelős! Hát ilyen volt a DVSC sikere is. Nyögvenyelős, de a látottak alapján megérdemelt.

– Már a kiindulás is érdekes szituációt teremtett, hiszen alaphelyzetben a Debrecennek kellett volna nyugodtabbnak lennie, elvégre aki idegenbe megy a DVSC-hez, az szokott izgulni. Ehhez képest a Haladás némileg fölényben volt, a házigazda viszont idegesnek tűnt – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Andorka Gábor, a Haladás és a Veszprém egykori kiváló kapusa. – Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ezért talán nem is volt annyira látványos. A csapatok hozták, amit várni lehetett tőlük. Az első gól egy pechsorozat eredménye volt, ami bármikor előfordulhat, de arra kényszerítette a Haladást, hogy átszervezze együttesét, és feljebb menjen.

Szakértőnk hangsúlyozta, hogy a DVSC erre rá is játszott, nagyon agresszíven jött ki a szünet után, és támadólag lépett fel.

– Ezt a fölényt szépen megfordította a Haladás, nem azt mondom, hogy átvette az irányítást, de egyenlíthetett volna – vélekedett Andorka Gábor. – Kritikus szituáció volt ez, az volt a kérdés, hogy egyenlítenek a vendégek, vagy megszerzik a második gólt a hazaiak? A kiállítás eldöntötte a dolgot, mert annyi erő már nem volt a Haladásban, hogy emberhátrányban talpra álljon. A Debrecen ennyivel talán jobb volt, a hazai pálya talán ennyit számított. Ha még bátrabb lett volna a Haladás, talán jobb eredményt ér el, de így is tisztességesen játszott, nem kell szégyenkeznie, A következő fordulóban a Kaposvár ellen hasonló módon kell játszania, mint ahogyan most a Debrecen tette, és akkor a siker nem marad el!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik