NB I

Ő lenne a kupakapus

Gőcze Gergő a Magyar Kupában tökéletesen védte a Haladás kapuját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mivel két egymást követő hétvégén esedékes bajnoki forduló között rendezték a Magyar Kupa második fordulóját, egyáltalán nem meglepő, hogy Halmosi Péter és Kenesei Krisztián mellett az első számú kapus, Rózsa Dániel is kimaradt a Haladás kezdőcsapatából a Ferencváros otthonában. Mivel a legjobb összeállításban pályára lépő szombathelyiek másfél héttel korábban 2-1-es vereséget szenvedtek bajnoki meccsen az Albert-stadionban, sokan kétkedve fogadták, hogy a némileg tartalékos együttesnek komoly céljai lennének a kupameccsen. Persze, ha a helyettesek ugyanolyan jó, vagy jobb teljesítményre képesek, mint előbbre rangsorolt poszt-társaik…

Andorka Péter fontos gólt lőtt, a kapus, Gőcze Gergő pedig akkor is hibátlanul védett, amikor az emberelőnybe kerülő Ferencváros kétgólos hátrányban rohamozott. A 22 éves hálóőr a Rangadó.hu érdeklődésére kifejtette, biztos, hogy a szombati, debreceni bajnokin nem ő véd majd, örülne, ha csapata összes Magyar Kupa-mérkőzésén lehetőséget kapna.

– Hogyan élte meg belülről a Ferencváros elleni kupasikert?
– Az első félidőben nem volt olyan sok dolgom, jól játszott a csapat, kicsit visszaálltunk, ezért a hazaiak nem tudtak támadni. A kiállítás után volt egy-két lehetősége a Fradinak, amikor emberelőnybe kerültek, nyilvánvaló volt, hogy nyomni fognak, de szerencsére körbelőtték a kapunkat, nem sikerült betalálniuk.

– A megbízatása csak erre az egy meccsre szólt?
– Bízom benne, hogy a következő kupameccsen is védhetek, örülnék neki, ha megkapnám a lehetőséget a kupasorozatban, ameddig versenyben vagyunk. Szombaton, a debreceni bajnoki meccsen ismét Rózsa Dániel véd majd.

– Milyen az élet a mezőkövesdi mini-edzőtáborban?
– Szerintem jó, hogy nem buszoztunk haza Szombathelyre, szép helyen vagyunk, itt mindenki ki tudja pihenni magát.

– Az MTK és az FTC legyőzésével helyreállt az önbizalom a csapatban?
– Ezzel akkor sem volt különösebb probléma, amikor nem nyertünk, de az biztos, hogy ez a két győzelem mindenképpen jót tett az önbizalmunknak. Nem mondom, hogy ez dönthet a DVSC ellen, de befolyásolhatja a meccset. Biztos vagyok benne, hogy ők is megtesznek mindent a sikerért, ahogyan mi is.

– Vasárnap a Kozármislenyt fogadja a Haladás II a másodosztályban. Bár ön nyilván kispados lesz, azért várja a meccset?
– Nem várom fokozottabban, mint más mérkőzést, de örülök, hogy látom a szakmai stábot és a régi társakat, akik még megmaradtak. Érdekes, hogy minden évben elmennek a meghatározó játékosok, de újra és újra fölépítenek egy jó csapatot. Ez a szakmai stáb, és a jó kiválasztás érdeme. Ezért érnek el szép sikereket évről évre.

Radó továbbra sem egészséges

A derekával bajlódó Simon Ádám a mezőkövesdi hotelban is kapott kezelést, úgy néz ki, hogy játszhat Debrecenben. A sérülése miatt Szombathelyen maradt Radó András, akinek az úszást követően is fájt a háta, így eldőlt, hogy nem utazik a többiek után, és kihagyja a szombati bajnokit a beteg Kulcsár Kornél is – írja a klub hivatalos honlapja.

Olvasói sztorik