NB I

Olyan volt, mint az NB III…

A Paks elleni ötös alkalmával avatott élvonalbeli újoncot a Haladás, a 22 éves kapus, Gőcze Gergő személyében!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője, a Paks elleni mérkőzés előtt:
„A kapuban ezúttal Gőcze Gergőnek szavazok bizalmat, nincs gondom Rózsa Danival, de Gergő egész éves edzésmunkájával kiérdemelte a lehetőséget.”
A Kozármisleny SE honlapja, a szombati meccs után:
„A fiatal kapus a 2010–2011-es bajnoki évben Kozármislenyben szerepelt, ahol csapatunk egyik meghatározó játékosa volt. A végtelenül szimpatikus és profi mentalitású sportember a mai napon a Haladás–Paks NB I-es mérkőzésen pályára lépett a legmagasabb osztályban!”

Ha valakiről ennyi jót mondanak, illetve írnak, az nem lehet véletlen! Azt már megszokhattuk, hogy a Haladás Sopron Bank csapata üde színfolt az élvonalban, hiszen toronymagasan a legtöbb helyi, illetve környékbeli játékost foglalkoztatja, de egy újabb fiatal tehetség NB I-es bemutatkozása mindig örömöt, pozitív üzenetet jelent. A szombathelyiek első számú kapusa, Rózsa Dániel kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújt, ezért a 22 éves hálóőr, Gőcze Gergő most, a Paks elleni találkozón kapott először lehetőséget. Már korábban szó volt róla, ha úgy alakulnak az eredmények, az utolsó fordulókban ő is pályára léphet, s ennek jegyében a kaposvári meccsen is ő véd majd.

Szerda óta tudta, hogy neki kell majd szembenéznie a paksi rohamokkal, amelyek azonban végül elmaradtak, hiszen a Haladás elsöprő, 5-0-s diadalt aratott. Gőcze korábban úgy vélekedett, ha választania kellene, arra voksolna, hogy inkább kapjon gólt, csak nyerjen a csapat! A bemutatkozás aztán remekül sikerül, és mindkét feltétel egyszerre teljesült!

– Premier hazai pályán, kapott gól nélkül, nagyszerű sikerrel! Mi kell még?
– Ennél emlékezetesebb bemutatkozásom nem nagyon lehetett volna. Nem volt sok dolgom, az első félidőben csak egyszer-kétszer kellett kézzel a labdába érnem, és lábbal sem sokszor – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Gőcze Gergő. – Gyorsan kétgólos előnybe kerültünk, aztán jött a paksi kiállítás, ez meghatározta a játék képét. A Paks jobb teljesítményre képes ennél, de minden csapat annyit játszik, amennyit az ellenfele enged neki…

– Van harmad-, másod-, és immár egymeccses első osztályú tapasztalata is. Nagy a különbség?
– Teljesen más! Az NB III-ban a Haladás második csapata szinte minden meccsen dominál, és csak egy vagy két védenivalóm van, ami azért rossz, mert nem vagyok játékban. Hasonlóan a Paks elleni mérkőzéshez, de tudom, hogy ez az élvonalban egy kivételes eset volt. Az NB II-ben, Kozármislenyben minden meccsen volt feladatom!

– Egy évig védett kölcsönben a baranyaiaknál, akik nem felejtették el, a honlapjukon üdvözölték NB I-es premierjét!
– Ez nagyon jólesik, tartom a kapcsolatot az ottani kapusedzővel, és szoktam beszélni a játékosokkal is. Most is felhívtuk egymást meccs előtt és utána is. Jóleső érzés, hogy a Haladásnál megbecsülik a munkámat, és megtiszteltetés a Paks és a Kaposvár elleni lehetőség.

– Az elsőszámú hálóőrtől, Rózsa Dánieltől is ellesett már ezt-azt?
– Fiatal kora ellenére Dani rutinos, hiszen száztizenhat NB I-es meccsen védett már. Sokat tanulok tőle, és a kapusedzőnktől is, de minél rutinosabb, annál nehezebb kiszorítani őt a kezdőből! Szeretnék a következő szezonben megharcolni vele, és nem csak egy-két meccsen, hanem hosszabb távon is lehetőséget kapni. Az álmom, mint a legtöbb játékosnál a külföldi szereplés, de ahhoz először itthon kell folyamatosan jó teljesíteni.

Rájár a rúd Schimmer Szabolcsra
A Siófok elleni meccsen a bal szeme, a Paks elleni összecsapáson a bal könyöke sérült meg Schimmer Szabolcsnak. A Haladás jobbhátvédjét mindkétszer le kellett cserélni. A szombati találkozón becsúszva szerelte Vayer Gábort, de a bal karja visszafelé csúszott, és megfeszült, eközben a paksi csatár ráesett. Azóta sem tudja rendesen kinyújtani a kezét. A kórházba megröntgenezték a sérült testrészt, és megállapították, hogy a könyökcsont nem repedt vagy tört el, csupán a könyökízületi szalagok, a tok kapott egy nagy ütést. Azt javasolták a 28 éves játékosnak, hogy néhány napig csak lógassa a karját, így fáj a legkevésbé a könyöke – írja a klub hivatalos honlapja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik