NB I

Végre egy izgalmas, valós kihívás!

Elbert Gábor, a PMFC új ügyvezetője rögtön igent mondott, hiszen alkotómunkát végezhet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint köztudott, május közepén Matyi Dezső elnök-tulajdonos úgy döntött, hogy a jövőben Feleki Attila és dr. Elbert Gábor látja el a PMFC-Matias ügyvezetői tisztségét, a korábbi ügyvezető, Bérczy Balázs szerződését a felek nem kívánták meghosszabbítani.

Az új páros tagjai közül országos és nemzetközi szinten dr. Elbert Gábor rendelkezik tapasztalatokkal, mivel korábban a Magyar Squash (Fallabda) Szövetség főtitkáraként majd elnökeként, a Nemzeti Sportszövetség, és a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkáraként dolgozott, illetve volt sport-szakállamtitkár is. Megszerezte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség játékos-ügynöki licencét, stratégiai és elemző munkát végzett az MTK-nál, valamint az MVM Paksnál, illetve néhány önkormányzatnál sporttanácsadóként számítottak rá.

Ő volt a magyar csapat vezetője a 2005-ös duisburgi Világjátékokon, az olimpián kívüli sportágak seregszemléjén. A FIFA-engedéllyel rendelkező Sportrops Sport&Image alapítója, tulajdonosa, ügyvezetője. A Testnevelési Főiskolán labdarúgóedzőként diplomázott. Személyügyi igazgatási végzettséggel is rendelkezik, ezen kívül a nevelés- és sporttudományok doktora. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, egyelőre csak jó tapasztalatai vannak a nehéz ember hírében álló főnökéről.

– Hogy kezdődött, ki kereste meg?
– Úgy kezdődött, hogy felhívott Feleki Attila barátom, aki a Kozármisleny tulajdonosa, és idén csodát csináltak, hiszen szinte nulla költségvetésből ezüstérmesek lettek az NB II Nyugati-csoportjában – mondta a Rangadó megkeresésére Elbert Gábor. – Elmesélte, hogy egy ideje már beszélgettek Matyi Dezsővel, a PMFC tulajdonosával arról, hogy lehetne a két rendszert közelebb hozni egymáshoz, és rivalizálás helyett inkább egymást segíteni. Ekkor kiderült, hogy vezetői poszton is váltani szeretne, megkérdezte Feleki Attilát, mit szólna, mire ő közölte, hogy szívesen segít, de ez nem kimondottan az ő területe, és a vállalkozásaival is foglalkoznia kell, viszont van egy ismerőse… Én pedig rögtön mondtam, hogy érdekel a dolog, mert egyrészt ott tanítok a városban, tehát nem idegen tőlem a környezet és a feladat sem. Gazdaságilag rend van és stabilitás, lehet alkotómunkát végezni. Két és fél éve várok egy ilyen izgalmas, valós kihívásra.

– Matyi Dezső körül rendszeresen hullanak az emberek, leginkább az edzők. Az elmúlt hetekben milyen embernek ismerte meg?
– Nem tudom korábban hogy volt, de most pontosan tudja, hogy minden pozícióba kell egy olyan ember, aki ért hozzá, profi, hogy neki csak azokat a feladatokat kelljen megoldania, ami a tulajdonos dolga. Eddigi tapasztalataim alapján kizárólag jókat tudok mondani róla. Egyelőre nincs meg a bérelt lakásom, de sokkal többet vagyok Pécsett, mint korábban.

– Miért küldtek el játékosokat még Supka Attila kinevezése előtt?
– Voltak lejárt szerződések, és volt néhány játékos a keretben, akikkel kapcsolatban mindenki azt kérdezte, miért? Ezek nehezen magyarázható dolgok voltak. Az a terv, hogy lehetőség szerint magyarok játsszanak a csapatban, külföldi csak akkor jöhet szóba, ha az adott posztot nem tudjuk magyarral megoldani, és mindenképpen húzóember. Ilyen lehet például a horvát Andrej Csausics. A Dárdai Pál által ajánlott nigériai Solomon Okoronkwo az elmúlt években olyan helyeken futballozott, amely alapján benne van, hogy húzóemberré válhat. Még két olyan légiós van, akit Supka Attila meg akar nézni, a többiekről az a szakmai vélemény, hogy nem kellenek, mert nem jobbak, mint a magyarok, ráadásul drágábbak.

– Hogy látja, a lengyel-ukrán Európa-bajnokság anyagilag milyen eredménnyel zárulhat?
– Az UEFA egy jól működő gazdasági vállalkozás, biztos és biztonságos anyagi háttérrel. Pont most olvastam tanulmányokat arról, hogy a portugáloknál annak idején ráfizetéses volt a rendezés, és látszik, hogy ez azóta is gondokat okoz, de ezek más méretű országok… Én az angoloknak drukkolok, de vérmes szurkoló csak akkor vagyok, ha magyarok játszanak. Az Európa-bajnokságon Kassai Viktoréknak szurkolok, az a legfontosabb, hogy nekik jól sikerüljön a torna.

Olvasói sztorik