Kiemelt hírek

Rend és rendszer, ez a siker kulcsa

Dr. Elbert Gábor, a Sportrops Sport & Image alapítója, tulajdonosa, ügyvezetője nemzetközi tapasztalatával segít az MVM Paksi FC-nek.
Sportrops misszió
„A sport speciális eszközrendszerét felhasználva és felkínálva segítsük Magyarország fejlődését. Az emberi és sportszakmai értékeik okán kiemelkedő sportolók és sportszakemberek életének és sportpályafutásának menedzselése, az ő felépítésük, eredményességük és példaképpé válásuk érdekében.”
Sportrops vízió
„A sportot helyén pozícionálva, annak szerepét jól használva, egészséges, boldog generációk nőnek föl Magyarországon, akik mintát, példát találnak azokban a sportolókban, akik valódi feladatukra tudnak koncentrálni: edzenek, versenyeznek, és eleget tesznek az anti-dopping szabályzatokban foglaltaknak.”

A Rangadónak nyilatkozó Elbert Gábor folyamatosan képzi magát: az ELTE-n testnevelés-népművelés szakon végzett, majd a Testnevelési Főiskolán labdarúgóedzőként diplomázott. Személyügyi igazgatási végzettséggel is rendelkezik, ezen kívül a nevelés- és sporttudományok doktora.

Sportvezetőként a Magyar Fallabda Szövetség főtitkáraként, majd elnökeként, a Nemzeti Sportszövetség, majd a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkáraként dolgozott, illetve volt sport-szakállamtitkár is. Megszerezte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség játékos-ügynöki licencét, stratégiai és elemző munkát végzett az MTK-nál, valamint néhány önkormányzatnál sporttanácsadóként számítanak rá. Ő volt a magyar csapat vezetője a 2005-ös duisburgi Világjátékokon, az olimpián kívüli sportágak seregszemléjén.

A FIFA-engedéllyel rendelkező Sportrops alapítója, tulajdonosa, ügyvezetője.

– A magyar klubvezetők többsége azzal érvel a külföldi játékosok alkalmazása mellett, hogy a magyarok nagyon drágák. Ugyanakkor itt van a Paksi FC, amelynek csak hazai labdarúgói vannak…
– Meg kell nézni, hogy mi az, ami drága? Egy gyereket felnevelni hosszú éveken keresztül, az drága. Rossz légiósokat idehozni olcsó, de hosszútávon károkat okoz – vélekedett a Rangadó.hu megkeresésére Dr. Elbert Gábor. – Vannak olyan posztok, például a szélsőhátvéd, amelyre nem kellene légiósokat hozni, hiszen tehetséges magyarokkal is be lehetne építeni. Az olyan külföldiekből, mint például a diósgyőri spanyolok, vagy Mitrovics, kevés van, ők sokat lendítenek a magyar bajnokság színvonalán.

– A magyar futballközegben hosszútávon eredményesek lehetnek a paksiak ezzel a „magyar-filozófiával”?
– Egyértelmű, hogy a klub vezetői csak magyar, vagy magyar ajkú labdarúgókban gondolkodnak. Látható, hogy magyar szinten ezzel ott tudnak lenni az élmezőnyben. Rend és rendszer, ez a siker kulcsa. Mindenki tisztességesen dolgozik, tudja és végzi a dolgát, a pénzek ki van fizetve. Ha esetleg valamikor nem lesznek ott a dobogón, vagy annak közelében, az nem azért lesz, mert csak magyarok szerepelnek a csapatban. Ez az együttes jól össze van rakva, mert olyanok játszanak benne, akik vagy eleve jók voltak, vagy most, a közelmúltban nőtték ki magukat. Vannak olyan posztok is, amelyen jelenleg a Paksnak van a legjobb labdarúgója a hazai bajnokságban.

– A Sportrops miben tud segíteni jelenleg a klubnak?
– Személy szerint engem keresztek meg a paksi vezetők, mert még nincs tapasztalatuk a nemzetközi szerepléssel kapcsolatban, hiszen ez az első alkalom, hogy az európai kupában szerepelnek. Nekem van ebben rutinom, és abban segítek, hogy megmaradjon az egyesületre jellemző légkör, tehát továbbra is mindenkinek csak a saját dolgával kelljen foglalkoznia. Bízom benne, hogy minél tovább eljut a csapat az Európa Ligában.

– Korábban sokat foglalkozott a női labdarúgással. Továbbra is jut rá ideje?
– Eddigi is próbáltam segíteni, előbb az MLSZ főtitkáraként az egész szakágnak, később pedig játékosoknak. Állítom, hogy ha a női kézilabdát, és a női vízilabdát el lehetett fogadtatni Magyarországon a sportkedvelőkkel, akkor egyértelmű, hogy el lehetne fogadtatni a női labdarúgást is. Azonban amíg ezt csak saját maga akarja, addig nem könnyű a feladat, és a sok ellenségeskedés sem segíti ezt elő.

Az Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzését, az MVM Paksi FC – Hearts of Midlothian (skót) találkozót csütörtökön 20 órától rendezik Székesfehérváron.

A Sportrops főbb tevékenységei:

1. Labdarúgók menedzselése FIFA-licences játékosügynökként
2. Futballedzők menedzselése
3. Élsportolók menedzselése
4. Nagy sport- és sportos projektek (pl. városokkal)
5. Egyéb sporttal összefüggő marketing- és PR-tevékenység

Olvasói sztorik