Hírek

Bemutatkozott az új pécsi vezetőség

A PMFC-Matias új ügyvezetői, Feleki Attila és dr. Elbert Gábor sajtótájékoztatót tartottak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A baranyaiak klubvezetése a kitűzött magasabb célok megvalósítása érdekében új alapokra kívánja helyezni a munkát, amelynek megvalósításában június elsejétől a Kozármislenyből jól ismert Feleki Attila, és az egykor MLSZ-főtitkárként dolgozó dr. Elbert Gábor segíti a tulajdonost – áll a PMFC honlapján.

A két sportszakember csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatón vázolta a jövőre vonatkozó elképzeléseit, és az előttük álló legfontosabb feladatokat.

– A kitűzött cél az, hogy három éven belül nemzetközi porondra is kiléphessen a csapat, ennek megfelelően ebben az időtartamban gondolkodunk a munka tekintetében, és a többi között az edzőkérdésben is – mondta Elbert Gábor a bajnokság vége közeledtével egyre gyakrabban felvetődő személyi kérdéssel kapcsolatban. – Az a feladatunk, hogy június elsejéig olyan helyzetbe hozzuk a tulajdonost, hogy jó döntést tudjon hozni. Fontos, hogy a kispadra olyan szakember üljön le, aki tud három évben gondolkodni.

A vezetés konkrét nevet egyelőre nem árult el, de vázolta a leendő pécsi vezetőedző kiválasztásának legfontosabb kritériumait. Olyan szakembert keresnek, aki rendelkezik a megfelelő képesítéssel, ismert és elismert, így nem kell sem az öltözőben, sem a sportbarátok körében bemutatni. Motivált, aki már elért sikereket továbbá beszél magyarul illetve idegen nyelven is.

– Szeretnénk, ha sok helyi fiatal játszana a csapatban, ahogy azt is, hogy emellett sikerülne máshonnan is idecsábítanunk fiatal magyar labdarúgókat – magyarázta Elbert Gábor. – Olyan környezet kialakításán fogunk dolgozni, ahol mosolyogva és jó hangulatban dolgozhatnak majd a futballisták és sportszakemberek. Elsősorban magyar labdarúgókra akarunk alapozni, abban az esetben választunk légióst, ha az adott poszton nincsen nála jobb magyar. Klubot akarunk építeni, nem csapatot! Rang legyen ehhez a klubhoz tartozni!

Olvasói sztorik