Magyar foci

Mészöly: Az ellenségemnek sem kívánom, ami az elmúlt két hétben velem történt

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Mészöly Géza két idegenbeli győzelmet is aratott az Újpesttel, amióta a vezetőség őt nevezte ki Nebojsa Vignjevic helyére: Diósgyőrben 2-1-re, Felcsúton 2-0-ra nyertek a lilák.

A diósgyőri meccs volt az első, amelyen Mészöly irányított, és ezután történt, hogy az edző nagydarab fekának titulálta játékosát, a nigériai Franklin Saserét. A fegyelmi bizottság egy plusz két hónapos eltiltást utalt ki Mészölynek, majd Csányi Sándor MLSZ- és Orbán Viktor miniszterelnök kiállása után ezt két plusz hárommeccsre csökkentették, így Felcsúton Mészöly már ismét leülhetett a kispadra.

Mészöly hétfőn este az M4 Sport Góóól!2 című műsorában szerepelt, ahol beszámolt arról, hogyan élte meg az eltiltását.

„Az ellenségemnek sem kívánom, ami az elmúlt két hétben velem történt, elvitte a fókuszt sokszor és vissza kellett rántanom magam, hogy a csapatra tudjak koncentrálni”.

Az újpesti edző kifejtette, az ominózus sajtótájékoztatón még a meccs hatása alatt volt, és amikor ismerős arcokat látott az újságírók között, lazább, közvetlenebb hangnemre váltott, és fel sem tűnt neki, milyen szó hagyta el a száját.

A kommunikációs igazgatótól kérdeztem a sajtótájékoztató után, hogy: na, minden rendben volt? Erre harminc másodpercig nem szólt hozzám

– mesélte Mészöly, aki levonta a tanulságot, hogy a kamerák előtt megfontoltabbnak kell lennie.

24 forduló után az Újpest 30 pontjával a 9. a tabellán, és a lilák a Puskás Akadémia otthonában aratott győzelemmel 10 pontra eltávoldtak a kiesőzónától. A 25. fordulóban Mészöly Géza csapata az utolsó helyezett Mezőkövesdet fogadja.

Olvasói sztorik