Magyar foci

Mészöly Géza súlyos büntetést kapott, amiért nagydarab fekának nevezte a játékosát

Czeglédi Zsolt / MTI
Mészöly Géza fellebbezhet a határozat ellen
Czeglédi Zsolt / MTI
Mészöly Géza fellebbezhet a határozat ellen
Mészöly Géza, az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője csütörtökön egy plusz két hónapos eltiltást kapott a debütáló mérkőzése utáni sajtótájékoztatón tett rasszista tartalmú nyilatkozatáért.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a tréner három hónapos büntetéséből csak az elsőt kell letöltenie, mert a fegyelmi bizottság fél évre felfüggesztette a második és harmadik hónap végrehajtását, amely csak akkor lép érvénybe, ha a szakember újabb fegyelmi vétséget követ el.

A három hete kinevezett szakember a Diósgyőr ellen 2-1-re megnyert bajnoki találkozót követően az általa becserélt Franklin Sasere dicsérete közben sértő jelzőt használt a nigériai játékos bőrszínére vonatkozóan.

Kellettek a beszálló játékosok is, itt most például Franklinre gondolok. Hát nem szerettem én se játszani egy ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja és megcsúsztatja a labdákat. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni

– mondta.

Mészöly fellebbezhet a határozat ellen, de annak nincs halasztó hatálya, így a Magyar Kupa 19 órakor kezdődő nyolcaddöntőjében sem ülhet le a kispadra a bajnokságban listavezető Paks ellen.

Emellett jelen állás szerint ki kell hagynia a március 3-i, Fehérvár, a március 8-i, Puskás Akadémia és a március 16-i, Mezőkövesd elleni bajnokit.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik